Društvo

Zrenjanin domaćin konvencije CEDEF-a

ZRENJANIN – Grad će u utorak biti domaćin Treće konvencije „Lideri održivog razvoja 2015“, koji organizuje Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF), uz podršku državnih institucija.

Centar 2

U okviru CEDEF godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije organizovan je niz Konvencija – regionalnih skupova širom Srbije. Program ima za cilj da podstiče kapacitete opština i gradova Srbije koji će odgovornim i odlučnim vođstvom, ali i primenom naprednih tehnologija postati konkurentni i održivi gradovi.

„Dinamični lideri sadašnjice koji vode opštine i gradove su suočeni sa sve većim socijalnim, ekonomskim i ekološkim izazovima. Program „Lideri održivog razvoja“ prepoznaje izuzetno zalaganje lidera gradova i opština u rešavanju ovih problema, uz primenu novih formi finansiranja, najsavremenijih tehnologija razvoja i postojećih domaćih i svetskih iskustava. Prave vođe za nove izazove nalaze nova rešenja, nove investicije, finansiranje i nova partnerstva u čemu su partnerstva javnog i privatnog sektora ključni faktor uspeha u celom svetu“, piše u najavi ovog skupa.

Centralno evropski forum, dodaje se, prepoznaje potrebu gradova i opština u Srbiji za tehnologijama koje štede energiju, vreme i novac. „U težnji da lokalne samouprave budu što efikasnije i obezbede bolji kvalitet života i životni standard svih građana, CEDEF povezuje lokalne samouprave koje pokazuju spremnost da nosiocima tehnologija ukažu na značajne infrastrukturne projekte i projekte u domenu energetske efikasnosti“, navode u toj organizaciji.

Tokom pet regionalnih skupova, učešće će uzeti svi relevantni akteri regiona: gradonačelnici, predsednici opština, direktori javnih komunalnih preduzeća, eneregetski menadžeri i lokalni mediji, koji će stupiti u direktne kontakte sa vodećim kompanijama, odnosno organizacijama u oblasti energetske efikasnosti, rasvete, sistema KGH, daljinskih sistema upravljanja, finansiranja i osiguranja projekata.

Program obuhvata svih 168 gradova i opština Srbije i realizuje se kroz održavanje pet Konvencija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz