Društvo

Zrenjanin domaćin konvencije CEDEF-a

ZRENJANIN – Grad će u utorak biti domaćin Treće konvencije „Lideri održivog razvoja 2015“, koji organizuje Centralno evropski forum za razvoj (CEDEF), uz podršku državnih institucija.

Centar 2

U okviru CEDEF godišnjeg Programa za gradove i opštine Srbije organizovan je niz Konvencija – regionalnih skupova širom Srbije. Program ima za cilj da podstiče kapacitete opština i gradova Srbije koji će odgovornim i odlučnim vođstvom, ali i primenom naprednih tehnologija postati konkurentni i održivi gradovi.

„Dinamični lideri sadašnjice koji vode opštine i gradove su suočeni sa sve većim socijalnim, ekonomskim i ekološkim izazovima. Program „Lideri održivog razvoja“ prepoznaje izuzetno zalaganje lidera gradova i opština u rešavanju ovih problema, uz primenu novih formi finansiranja, najsavremenijih tehnologija razvoja i postojećih domaćih i svetskih iskustava. Prave vođe za nove izazove nalaze nova rešenja, nove investicije, finansiranje i nova partnerstva u čemu su partnerstva javnog i privatnog sektora ključni faktor uspeha u celom svetu“, piše u najavi ovog skupa.

Centralno evropski forum, dodaje se, prepoznaje potrebu gradova i opština u Srbiji za tehnologijama koje štede energiju, vreme i novac. „U težnji da lokalne samouprave budu što efikasnije i obezbede bolji kvalitet života i životni standard svih građana, CEDEF povezuje lokalne samouprave koje pokazuju spremnost da nosiocima tehnologija ukažu na značajne infrastrukturne projekte i projekte u domenu energetske efikasnosti“, navode u toj organizaciji.

Tokom pet regionalnih skupova, učešće će uzeti svi relevantni akteri regiona: gradonačelnici, predsednici opština, direktori javnih komunalnih preduzeća, eneregetski menadžeri i lokalni mediji, koji će stupiti u direktne kontakte sa vodećim kompanijama, odnosno organizacijama u oblasti energetske efikasnosti, rasvete, sistema KGH, daljinskih sistema upravljanja, finansiranja i osiguranja projekata.

Program obuhvata svih 168 gradova i opština Srbije i realizuje se kroz održavanje pet Konvencija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.