Društvo Vesti Zrenjanin

Završena „Letnja stručna praksa“, polaznicima uručeni sertifikati

letnja stručna praksa

Podela sertifikata i svečano proglašenje pobednika devetog ciklusa akcije „Letnja stručna praksa“ priređeno je danas u prostorijama Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

 

Kao najbolji student ove godine se istakla Bojana Drobnjak, koja je praksu odradila u kompaniji „Keramika Jovanović“. Ona je dobila i stipendiju od udruženja ZREPOK, u vrednosti od 120.000 dinara.

 

Sertifikate su stekli i Barbara Pruginić, Stefan Hodoba, Marija Stankov, Miroslav Stojaković, Srđan Felbab, David Matić, Jovan Mijatović, Neda Popov, Svetlana Stojkov, Nataša Dabić, Marina Nikolić i Matija Votika.

 

Među studentima koji su dobili sertifikate su i Dražen Trivunović, koji je praksu odradio u portalu zrenjaninski.com, zatim Veselin Bengin, Bojan Stankov, Laura Odžin, Jovana Radovančev i Ivan Sekulić.

 

– Odbrana radova bila je 1. novembra i svi su se veoma dobro predstavili. To je opšti stav komisije. Bodovna razlika među kandidatima bila je veoma mala – istakla je Dragana Glušac, u ime Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, koji u saradnji sa asocijacijom zrenjaninskih privrednika ZREPOK, i uz veliku podršku Grada Zrenjanina, realizuje ovaj projekat već deveti put.

 

U ime ZREPOK-a, studentima se na angažovanju zahvalio predsednik tog poslovnog udruženja Dragoljub Bjeloglav.

 

– Mi smo pioniri u organizovanju ovakve saradnje između privrede i obrazovnih institucija. Ovu praksu do sada je prošlo oko 150 studenata. A više od 70 posto je dobilo zaposlenje. To je svojevrsna potvrda uspešnosti ovog projekta – naglasio je Bjeloglav.

 

 

Do sada u projektu „Letnja stručna praksa“ učestvovalo oko 150 studenata

 

U ime komisije koja je ocenjivala studente, vlasnik kompanije „Keramika Jovanović“ Budimir Jovanović, koji je svojevremeno studije završio baš na Tehničkom fakultetu u Zrenjaninu, vrednovao je angažovanje studenata veoma visokom ocenom.

 

– Moje mišljenje je da je većina od 19 kandidata bila na veoma visokom nivou. Razlika u kvalitetu radova bila je veoma mala. A oni koji nisu pobednici ne smeju se demotivisati. Ovo je samo jedna od bitaka koja vam sledi u životu. Bitke će se ponekad gubiti, ali je važno dobiti rat  – poručio je Jovanović.

 

Kao pobednica ovog ciklusa, studentkinja Bojana Drobnjak ocenila je ovaj projekat kao vredno i značajno iskustvo. Kako je navela, ono će joj pomoći u građenju karijere.

 

Do sada je u projektu „Letnja stručna praksa“ učestvovalo oko 150 studenata, od kojih je gotovo 70 posto poslovno angažovano.

 

Grad Zrenjanin godišnje izdvaja 600.000 dinara za ovaj projekat, odnosno za honorare studentima koji su u iznosu od 30.000 dinara po polazniku.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz