Društvo

ZAPOSLENI U UPRAVI KOMUNICIRAJU RUKAMA

ZRENJANIN – Zaposleni u Gradskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, njih 20- toro, i zvanično će moći da se sporazumevaju znakovnim jezikom sa osobama sa slušnim oštećenjem.

Radnici koji su prošli obuku
Radnici koji su prošli obuku

Njima je zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac danas uručio sertifikate o uspešnoj završenoj obuci koja je sprovedena u okviru projekta „Razgovarajmo rukama“.

– Obuka je bila zanimljiva i korisna. Dosad sam imala stranke koje su bile nagluve i teže je sporazumeti se ako ne znaš znakovni jezik. Gluve osobe dosad su, nažalost, dolazile sa pratiocem, a sada verujem da će moći da obave ono što je potrebno i sami, jer smo mi obučeni za komunikaciju sa njima – rekla je danas Marica Balaž iz Uslužnog centra Gradske uprave, koja je uspešno završila obuku.

Projekat je realizovala Gradska uprava u saradnji sa udruženjem „Centar za razvoj 023“.

– Ovaj projekat je kao osnovni cilj imao obuku zaposlenih u javnoj upravi za komunikaciju sa slušno oštećenim osobama. Ali ovo je i veliki korak za uključivanje u redovan život svim osobama sa nekim oštećenjem – kaže Marija Mioković iz „Centra za razvoj 023“.

– Projekat „Razgovarajmo rukama“ dokaz je kako mogu da sarađuju civilni sektor i javna uprava. Podržaćemo i ubuduće svaku ideju koja kao ova poboljšava ambijent za sve članove zajednice – kazao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika.

Radionice su vodile Gordana Grubački i Danijela Vujović, uz pomoć Udruženja gluvih i nagluvih osoba Zrenjanin.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.