Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Zanimljiv program u devojačkom internatu „Karolina Satmari“

internat karolina satmari

Žena – iz aspekta lekara, kozmetičara, likovnog umetnika, bila je tema o kojoj su održana predavanja i razgovor za devojke iz internata „Karolina Satmari“ u Zrenjaninu.

 

Boravak u ovom srednjoškolskom domu podrazumeva i učešće na mnogim zanimljivim programima. Tako je bilo i na dvodnevnom programu održanom u sklopu evropskog projekta „Zajednički otisak – Volonteri i zajednice bez granica“.

 

Sve što treba znati o sazrevanju, specifičnostima žene, seksualnosti, očuvanju zdravlja žene, pokušala je da obuhvati u svom predavanju dr Ester Kalman, gošća iz Budimpešte. Devojke su imale priliku i da nasamo razgovaraju sa doktorkom, ako su imale pitanja. U drugom delu obuke više pažnje je bilo posvećeno estetici. Devojke su imale priliku da se upoznaju sa osnovama šminkanja, elegantnog i ukusnog odevanja u svakoj prilici.

 

I ovaj vikend program je bio deo Interreg–IPA projekta prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Projekat realizuje Fondacija Pro Porta – Internat za devojke „Karolina Satmari“, u saradnji sa Katoličkom kućom iz Segedina.

 

internat karolina satmari

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz