Društvo Foto dana Vesti Zrenjanin

Zanimljiv program u devojačkom internatu „Karolina Satmari“

internat karolina satmari

Žena – iz aspekta lekara, kozmetičara, likovnog umetnika, bila je tema o kojoj su održana predavanja i razgovor za devojke iz internata „Karolina Satmari“ u Zrenjaninu.

 

Boravak u ovom srednjoškolskom domu podrazumeva i učešće na mnogim zanimljivim programima. Tako je bilo i na dvodnevnom programu održanom u sklopu evropskog projekta „Zajednički otisak – Volonteri i zajednice bez granica“.

 

Sve što treba znati o sazrevanju, specifičnostima žene, seksualnosti, očuvanju zdravlja žene, pokušala je da obuhvati u svom predavanju dr Ester Kalman, gošća iz Budimpešte. Devojke su imale priliku i da nasamo razgovaraju sa doktorkom, ako su imale pitanja. U drugom delu obuke više pažnje je bilo posvećeno estetici. Devojke su imale priliku da se upoznaju sa osnovama šminkanja, elegantnog i ukusnog odevanja u svakoj prilici.

 

I ovaj vikend program je bio deo Interreg–IPA projekta prekogranične saradnje Mađarska – Srbija. Projekat realizuje Fondacija Pro Porta – Internat za devojke „Karolina Satmari“, u saradnji sa Katoličkom kućom iz Segedina.

 

internat karolina satmari

 

Podeli članak
sinovoz
FAM