Društvo

ZAKAZAN NOVI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

posao
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – U organizaciji Grada Zrenjanina i ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u Hali sportova „Medison“, 21. aprila, u periodu od 10 do 13 časova, biće održan novi sajam zapošljavanja.

posao
Foto: Dušan Bartolović

Ovi sajmovi se u Zrenjaninu održavaju od 2005. godine i do sada je organizovano 19 sajmova, na kojima su učestvovala 424 poslodavca, koja su iskazala potrebe za 4.219 radnika. Putem sajmova zaposleno je ukupno 3.237 radnika.

– Sajmovi su mesto susretanja i direktnih kontakata poslodavaca i nezaposlenih. U periodu od šest meseci nakon održavanja sajma, prati se zapošljavanje nezaposlenih koji su konkurisali  za radna mesta – objašnjava portparolka zrenjaninske filijale NSZ Aleksandra Štrbac i dodaje da su najuspešniji sajmovi, kada je nivo zaposlenih u odnosu na nivo traženih radnika bio preko 90 odsto, bili jesenji sajmovi 2007. i 2012. godine.

Prošli sajam, održan aprila 2015. takođe spada u vrlo uspešne, s obzirom na to da je 26 poslodavaca iskazalo potrebu za 194 radnika, a nakon pola godine praćenja zabeleženo je zapošljavanje 321 osobe, što u procentima govori o 165 odsto uspešnosti ovog sajma.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz