Društvo

ZAKAZAN NOVI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

posao
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – U organizaciji Grada Zrenjanina i ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u Hali sportova “Medison”, 21. aprila, u periodu od 10 do 13 časova, biće održan novi sajam zapošljavanja.

posao
Foto: Dušan Bartolović

Ovi sajmovi se u Zrenjaninu održavaju od 2005. godine i do sada je organizovano 19 sajmova, na kojima su učestvovala 424 poslodavca, koja su iskazala potrebe za 4.219 radnika. Putem sajmova zaposleno je ukupno 3.237 radnika.

– Sajmovi su mesto susretanja i direktnih kontakata poslodavaca i nezaposlenih. U periodu od šest meseci nakon održavanja sajma, prati se zapošljavanje nezaposlenih koji su konkurisali  za radna mesta – objašnjava portparolka zrenjaninske filijale NSZ Aleksandra Štrbac i dodaje da su najuspešniji sajmovi, kada je nivo zaposlenih u odnosu na nivo traženih radnika bio preko 90 odsto, bili jesenji sajmovi 2007. i 2012. godine.

Prošli sajam, održan aprila 2015. takođe spada u vrlo uspešne, s obzirom na to da je 26 poslodavaca iskazalo potrebu za 194 radnika, a nakon pola godine praćenja zabeleženo je zapošljavanje 321 osobe, što u procentima govori o 165 odsto uspešnosti ovog sajma.

Podeli članak
Tagovi
sinovoz
FAM