Društvo YSLAJDER

„DANI PIVA“ PROTEKLI BEZ INCIDENATA, POSETA BILA DOBRA, KAO I PRIHODI

ZRENJANIN – Ovogodišnja manifestacija „Dani piva“ protekla je izuzetno uspešno, postignuti su mnogi rekordi ali ne i u rekord u broju posetilaca, saopšteno je na današnjoj konferenciji za medije.

 

dani piva

 

-Rekord u ukupnoj poseti nije oboren, jer nas vreme nije poslužilo, ali je u petak, po proceni policije, na manifestaciji bilo oko 100.000 posetilaca. Ukupno je u sedam dana poseta bila na oko 400.000. Ono sa čime se ponosimo jeste činjenica da ova manifestacija ima najviši bezbedonosni nivo, da nije zabeležen nijedan ozbiljan incident, niti saobraćajna nesreća – naglasio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. On je posebno istakao podatak da u Zrenjaninu u vreme manifestacije nije bilo slobodnih smeštajnih kapaciteta i da je bilo mnogo gostiju iz inostranstva.

 

-Bilo je i mnogo novih sadržaja, dešavanja je bilo na čak 15 lokacija. I ono što je bitno, od zakupa je ostvaren prihod od 11,6 miliona dinara a dobar deo ostvariće se indirektno preko PDV-a. Prema nekim procenama, u grad se, tokom sedam dana manifestacije, slilo preko četiri miliona evra – saopštio je gradonačelnik Janjić, uz napomenu da grad želi da „Dani piva“ budu jedna od tri najveće manifestacije u zemlji.

 

Saopšten je i podatak da su svi programski sadržaji koštali 26 miliona dinara.

Sanja Petrović, pomoćnik direktora Turističke organizacije Grada Zrenjanina, posebno je istakla da je nastup zrenjaninske filharmonije ove godine pratilo čak 20.000 ljudi a da je prema proceni policije na koncertu grupe „Bijelo dugme“ bilo oko 54.000 prisutnih.

 

 

-Ove godine imali smo i jedan lep skup – prvi simpozijum o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, sa renomiranim gostima iz zemlje ali i iz Belgije, Češke, Slovenije. Pun pogodak bio je i panoramski autobus, kojim se moglo u obilazak grada i okoline. Opšti je utisak da je iz našeg grada poslata lepa slika o manifestaciji i Zrenjaninu – naglasila je Sanja Petrović.

 

I portparolka manifestacije, Jadranka Janković Ješić, ocenilla je da zrenjaninski „Dani piva“ u mnogo čemu prednjače među sličnim dešavanjima u drugim sredinama. Kao ovogodišnji rekord ona je pomenula da je za „Dane piva“ bilo akreditovano čak 200 novinara i fotoreportera.

Na konferenciji je prikazan i kraći filmski zapis o svim važnijim dešavanjma u okviru manifestacije.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz