Društvo

Za Takovsku 41,6 miliona dinara

NOVI SAD – Dodeljivanjem 41,6 miliona dinara preko javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zaštite voda, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine podržala je napore grada Zrenjanina da izgradi atmosfersku kanalizaciju sliva Takovske ulice, saopšteno je iz te institucije.

U saopštenju se objašnjava da će realizacijom projekta biti rešen problem prikupljanja i odvođenja atmosferskih voda u ulicama Takovska, Čehoslovačka, Sarajevska, Manastirska, Ljubljanska i Njegoševa.

„Zastareo sistem kanalisanja atmosferskih voda zameniće moderna atmosferska kanalizaciona mreža u dužini od 2,5 kilometara sa 95 revizionih šahtova i 88 slivničkih rešetki, kojom će se prikupljati i odvoditi atmosferske vode Takovske ulice i delova susednih ulica“, piše u saopštenju Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

U njemu se dodaje da će ta instutucija i grad Zrenjanin, koji je u svom budžetu za ovu namenu obezbedio sredstva u visini od 10,4 miliona dinara, izgradnjom atmosferske kanalizacije, unaprediti ne samo komunalnu infrastrukturu u ovim ulicama, već će obezbediti i zdraviju životnu sredinu i bezbedniji saobraćaj za sve građane Zrenjanina.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.