Društvo Vesti Zrenjanin

Za ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih lica 12,8 miliona dinara

ekonomsko osnaživanje izbeglih
Foto: Pokrajinska vlada

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče 64 ugovora za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica. U pitanju je pomoć u vidu alata, opreme i mehanizacije, za obavljanje proizvodnih ili uslužnih delatnosti.

 

Reč je o programu ukupne vrednosti 12,8 miliona dinara. On je obuhvatio porodice iz šest lokalnih samouprava – Novog Sada, Novog Bečeja, Sombora, Subotice, Zrenjanina i Šida. Program se realizuje preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Po 15.000 dinara za račune: Od danas prijave za energetske vaučere u Zrenjaninu

 

Mirović je ovom prilikom poručio porodicama koje su izbegle sa svojih ognjišta i novi dom našle u Srbiji i AP Vojvodini da računaju na podršku. Kako je naveo, kao društvo smo u obavezi da pomognemo njihovu punu integraciju.

 

– Svi ljudi koji su nevoljom i mukom došli u ove naše krajeve već godinama uživaju posebnu pažnju Pokrajinske vlade. I to ne samo u materijalnom smislu, već i u odnosu prema njima i njihovim ličnim tragedijama, kao i u odnosu na tragediju koju je naša nacija doživljavala tokom devedesetih godina – rekao je Mirović.

 

Ekonomsko osnaživanje izbeglih biće nastavljeno

 

On je naglasio da je cilj da se porodicama pomogne da nabave opremu i mašine koje će im omogućiti da se u okviru onoga čime se bave ekonomski osnaže i ojačaju.

 

Naveo je i da će Pokrajinska vlada nastaviti da povećava sredstva za programe i konkurse koji se realizuju preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

Klikni na ovaj link i pročitaj aktuelne oglase za POSAO

 

– Nastavićemo da pomažemo ne samo ekonomsko osnaživanje izbeglih i raseljenih i njihovu integraciju, nego i opstanak našeg naroda u zemljama u regionu – naglasio je Mirović.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Pre 27 godina se zavrsio rat u Bosni,pre 23 godine na Kosovu.Koliko jos godina treba osnazivati izbeglice?Dva veka?

sinovoz