Društvo YSLAJDER

WEBIZ NASTAVLJA SARADNJU SA TEHNIČKIM FAKULTETOM

Foto: Nandor Vaci

ZRENJANIN – Prezentacija WEBIZ konferencije, kao i odabir volontera za ovu značajnu manifestaciju, koja će se od 23. do 25. marta održati u zrenjaninskom Hotelu “Vojvodina”, organizovani su danas na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”.

 

Webiz
Foto: Nandor Vaci

 

Prezentaciji je prisustvovao veliki broj studenata, od kojih najviše onih sa prve i druge godine, veoma zainteresovanih za uključivanje u volonterski rad na konferenciji, pa je WEBIZ tim bio na mukama, zbog činjenice da nisu mogli svima da omoguće status volontera.

 

Webiz
Foto: Nandor Vaci

 

– Tradicionalno, kao i svake godine pred WEBIZ konferenciju u Zrenjaninu, posećujemo Tehnički fakultet “Mihajlo Pupin”, pričamo sa studentima i nove studente upoznajemo sa konferencijom, njenim mogućnostima i sadržajima, i ono najbitnije, biramo volontere za WEBIZ. Trudimo se da što veći broj mladih uključimo u organizaciju i omogućimo im jedno značajno iskustvo, kroz praktični, timski rad – rekao je u uvodnoj reči Vladimir Kovač, direktor WEBIZ konferencije, ističući da su studenti veoma zainteresovani da budu deo tima jedne od najvećih konferencija tog tipa u Srbiji.

 

Webiz
Foto: Nandor Vaci

 

Kovač je podsetio da je WEBIZ nastao pre šest godina, s idejom da se i u maloj sredini, poput Zrenjanina, može organizovati događaj koji će koristii prevashodno mladim studentima. Iako se WEBIZ u međuvremenu organizuje i u drugim mestima, Kovač je istakao da mu je, kao Zrenjanincu na privremenom radu u Beogradu, konferencija koja se organizuje u gradu na Begeju najdraža, pored ostalog jer je bila prva i inicijalna.

 

On je kao važnu činjenicu naveo partnerski odnos WEBIZ tima sa “Pupinom”, još od od prve godine, kao i sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija. Od ove godine uključiće u krug saradnika i Elektrotehničku i građevinsku školu “Nikola Tesla”, koja od lani ima jedno odeljenje IT usmerenja.

 

Webiz
Foto: Nandor Vaci

 

– Zrenjaninskoj gimnaziji je, takođe, odobreno da formira odeljenje sa IT usmerenjem, pa ćemo i njihove đake uključiti u WEBIZ konferenciju, jer želimo da krenemo sa edukacijom što mlađih ljudi – naglašava Kovač.

 

On je najavio i neke nove formate u sadržaju konferencije, a predavanja će se po prvi put održavati u dvema salama Hotela “Vojvodina”.

 

Webiz
Foto: Nandor Vaci

 

I na Tehničkom fakultetu ističu značaj saradnje sa WEBIZ-om.

 

– Veoma mi je drago da smo od prvih koraka saradnici WEBIZ-a, a ponosni smo na činjenicu da su se naši studenti pokazali kao odlični volonteri, a neki od njih su zahvaljujući tom volontiranju našli i posao. I danas je veliki odziv jer su studenti shvatili da na konferenciji mogu mnogo toga da nauče i da stečeno znanje primene u praksi – napominje prodekan za nastavu Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”, profesor dr Dijana Karuović.

Podeli članak
sinovoz
FAM