Društvo YSLAJDER

WEBIZ KONFERENCIJA: VIZIJA KOJA DOBIJA SVE VEĆU PODRŠKU

webiz konferencija
Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Nakon završetka Webiz edukacije, koja je održana juče i danas u zrenjaninskom Hotelu “Vojvodina”, počela je i Webiz konferencija, koja će trajati do nedelje.

 

webiz konferencija
Foto: Dušan Bartolović

 

Ovogodišnja Webiz konferencija započeta je predavanjima Filipa Bankovića, izvršnog direktora za tehniku u Telekomu Srbija, i Shawn-a Murphy-a, preduzetnika u oblasti životne sredine, posle čega je usledilo i svečano otvaranje. Tom prilikom, mnogobrojnoj publici u konferencijskoj sali Hotela “Vojvodina” obratili su se direktor Webiz konferencije Vladimir Kovač, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu pri Vladi Srbije Mihailo Jovanović, i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

– Šestu godinu za redom stojim ovde ispred vas, sala je sve punija i punija, i meni je srce puno. Svake godine pomeramo granice, i to ne samo ovde u Zrenjaninu, gde smo pokazali da možemo da budemo odlični domaćini i da su Zrenjaninci sjajni ljudi. Pokazali smo i da se u Srbiji može istrajati šest godina i raditi na jednoj ideji i viziji koja raste zajedno sa svima nama. Ove godine imamo puno partnera, prijatelja i volontera, možda kao nikada do sada, čime smo dokazali da svake godine možemo da pomerimo lestvicu na više – poručio je okupljenima Vladimir Kovač, koji je dodao da je vizija da Webiz postane festival digitalnih tehnologija i da se nada da će se to u nekoj od narednih godina i ostvariti.

 

webiz konferencija
Vladimir Kovač (Foto: Dušan Bartolović)

 

Kovač je naglasio da učesnike Webiz konferencije do nedelje očekuje pregršt odličnih predavanja i sjajnih predavača, neke teme koje do sada nisu obrađivane na drugim događajima, kao i networking žurke i druženja, po kojima je Webiz takođe poznat.

 

Mihajlo Jovanović je u pozdravnom govoru kazao da je pre polaska u Zrenjanin od premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je prošle godine svečano otvorila Webiz, dobio savet da obavezno poseti ovaj događaj, kako bi video fenomenalne mlade ljude koji prave ovu konferenciju i učestvuju u njoj.

 

webiz konferencija
Foto: Dušan Bartolović

 

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić je napomenuo da je Grad Zrenjanin svih ovih godina stajao uz Webiz, dodajući da je za to vreme ovde otvoreno nekoliko IT kompanija, da je osnovan Zrenjaninski IKT klaster i da su otvorena dva nova odeljenja u srednjim školama posvećena informacionim tehnologijama.

 

Nakon svečanog otvaranja usledio je panel na temu “Srbija i 4. industrijska (r)evolucija”.

 

Kompletan program Webiz konferencije možete PROČITATI OVDE.

Podeli članak
sinovoz
FAM