Društvo Vesti Zrenjanin

Webiz konferencija promovisana na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“

webiz konferencija

Ovogodišnja Webiz konferencija promovisana je danas, po tradiciji na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

 

– Kao i svake godine, mesec dana pre početka Webiz konferencije u Zrenjaninu, organizovali smo promociju u gradu na Begeju. Ovo je svojevrsna najava događaja koji nas očekuju na ovogodišnjoj sedmoj po redu konferenciji, ali i prilika da odaberemo tim volontera – kaže direktor Webiza Vladimir Kovač.

 

Ove godine organizatori nadaleko čuvenog događaja mladima daju bolji uvid u programske sadržaje konferencije.

 

– Osmislili smo celodnevni program koji počinje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, nizom od četiri predavanja. Ova izlaganja vezana su za potencijale i razvoj karijere u oblastima koje se tiču informacione tehnologije. Radimo i odabir volontera, jer svake godine dvadesetak mladih učestvuje u organizacionom timu Webiza – napominje Kovač.

 

Danas popodne je i skup koji organizatori Webiz konferencije organizuju za prijatelje i partnere. Na skupu će biti saopšteno šta se ove godine sprema u Zrenjaninu, ali i na ostalim Webiz konferencijama. Promocija se završava večeras, a Webiz mladima kao poklon priređuje networking party u zrenjaninskom lokalu „Kafemat“.

 

U podsećanju na prethodne godine, Kovač ističe da je Webiz pre sedam godina započeo skromno sa 250 učesnika. Prošle godine bilo ih je čak 1.350 tokom četiri dana, a tendencija rasta se nastavlja.

 

– Ne samo broj učesnika Webiza, već se uvećao i broj IT kompanija koje posluju u Zrenjaninu, sa jedne na sedam. One svake godine upošljavaju nove IT stručnjake. Imamo i novoosnovana IT odeljenja u Zrenjaninskoj gimnaziji i Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“. Osnovan je i Zrenjaninski IKT klaster i sve to ukazuje na osnaživanje IT sektora u gradu, čemu je svakako doprineo i Webiz. Sinergijom smo u proteklih sedam godina formirali jednu ozbiljnu IT zajednicu u Zrenjaninu, koja permanentno raste i pretenduje da postane treća po veličini u Srbiji – zaključuje Kovač.

 

webiz konferencija
Vladimir Kovač

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz