Društvo Vesti Zrenjanin

Webiz konferencija promovisana na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin”

webiz konferencija

Ovogodišnja Webiz konferencija promovisana je danas, po tradiciji na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

 

– Kao i svake godine, mesec dana pre početka Webiz konferencije u Zrenjaninu, organizovali smo promociju u gradu na Begeju. Ovo je svojevrsna najava događaja koji nas očekuju na ovogodišnjoj sedmoj po redu konferenciji, ali i prilika da odaberemo tim volontera – kaže direktor Webiza Vladimir Kovač.

 

Ove godine organizatori nadaleko čuvenog događaja mladima daju bolji uvid u programske sadržaje konferencije.

 

– Osmislili smo celodnevni program koji počinje na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, nizom od četiri predavanja. Ova izlaganja vezana su za potencijale i razvoj karijere u oblastima koje se tiču informacione tehnologije. Radimo i odabir volontera, jer svake godine dvadesetak mladih učestvuje u organizacionom timu Webiza – napominje Kovač.

 

Danas popodne je i skup koji organizatori Webiz konferencije organizuju za prijatelje i partnere. Na skupu će biti saopšteno šta se ove godine sprema u Zrenjaninu, ali i na ostalim Webiz konferencijama. Promocija se završava večeras, a Webiz mladima kao poklon priređuje networking party u zrenjaninskom lokalu „Kafemat“.

 

U podsećanju na prethodne godine, Kovač ističe da je Webiz pre sedam godina započeo skromno sa 250 učesnika. Prošle godine bilo ih je čak 1.350 tokom četiri dana, a tendencija rasta se nastavlja.

 

– Ne samo broj učesnika Webiza, već se uvećao i broj IT kompanija koje posluju u Zrenjaninu, sa jedne na sedam. One svake godine upošljavaju nove IT stručnjake. Imamo i novoosnovana IT odeljenja u Zrenjaninskoj gimnaziji i Elektrotehničkoj i građevinskoj školi „Nikola Tesla“. Osnovan je i Zrenjaninski IKT klaster i sve to ukazuje na osnaživanje IT sektora u gradu, čemu je svakako doprineo i Webiz. Sinergijom smo u proteklih sedam godina formirali jednu ozbiljnu IT zajednicu u Zrenjaninu, koja permanentno raste i pretenduje da postane treća po veličini u Srbiji – zaključuje Kovač.

 

webiz konferencija
Vladimir Kovač

 

Podeli članak
sinovoz
FAM