Društvo YTOP

VOJSKA RASPISALA LIKOVNI I LITERARNI KONKURS ZA ĐAKE

ZRENJANIN – Povodom Dana Vojske Srbije – 23. aprila, Garnizon Zrenjanin raspisuje literarni konkurs na temu „Pismo vojniku“ i likovni konkurs na temu „Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik“, za učenike viših razreda osnovnih škola sa teritorije Srednjobanatskog okruga.

 

likovni konkurs

 

Literarni rad (odštampan) može biti u formi pisanog sastava ili pesme, a likovni rad u bilo kojoj tehnici na papiru veličine „Blok 5“.

 

Na poleđini radova neophodno je hemijskom olovkom ispisati ime i prezime učenika, naziv škole, mesto i razred.

 

Radove je potrebno prikupiti na nivou škole i dostaviti do 17. aprila na dečije odeljenje Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

 

Organizator konkursa će formirati stručni žiri za ocenjivanje literarnih i likovnih radova.

 

Radovi se ocenjuju u dve kategorije, i to literarni rad za uzrast učenika V do VIII razreda, i likovni rad za uzrast učenika od V do VIII razreda.

 

Za prvo, drugo i treće mesto u svakoj kategoriji biće obezbeđene nagrade. Za učenike čiji radovi uđu u uži izbor biće obezbeđene pohvalnice.

 

Dodela nagrada i pohvalnica biće organizovana na svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, koja će se održati u kasarni „Narodni heroj Svetozar Marković Toza“ u Zrenjaninu.

Podeli članak
sinovoz
FAM