Društvo YTOP

VOJNI ATAŠEI URUČILI DONACIJU DNEVNOM CENTRU „NAŠA PRIČA“

ZRENJANIN – Delegacija Asocijacije vojnih atašea u Srbiji uručila je Dnevnom centru za boravak mladih sa posebnim potrebama „Naša priča“ u Zrenjaninu donaciju u vrednosti od 2.000 evra.

 

naša priča donaciju

 

– Ovo je naša druga humanitarna donacija te vrste u Srbiji, nakon što smo prošle godine pomogli deci koja su u imigracionom procesu. Sredstva usmeravamo tamo gde procenimo da su najpotrebnija i nije bilo teško odlučiti se za ovu zrenjaninsku ustanovu – kazao je pukovnik Tomas Ahamer, ataše odbrane pri ambasadi Republike Austrije u Srbiji.

 

Osim Ahamera, u delegaciji koja je danas posetila Zrenjanin bio je i potpukovnik Ingo Gnojk, nemački ataše odbrane.

 

Snežana Oluški Vlačić, direktorka Osnovne i srednje škole „9. maj“, pri kojoj funkcioniše Dnevni centar „Naša priča“, kazala je da je želja da u dogledno vreme bude formiran Centar za rani tretman.

 

– Ideja nam je da napravimo takav centar koji bi bio prvi u Srbiji, a obuhvatio bi populaciju dece rođene pod rizikom i pratio bi ih pre samog uključivanja u bilo koju instituciju, praktično od samog rođenja, i kasnije kroz život. Da bismo obezbedili sredstva za realizaciju tako velikog projekta, aplicirali smo na konkurs i povezali se s ljudima koji nam u tome mogu pomoći, kroz saradnju sa školom i lokalnom samoupravom – objasnila je Oluški Vlačić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz