Društvo

VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA IMA PROBLEMA SA GREJANJEM

visoka-tehnicka-skola

ZRENJANIN – Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zrenjaninu radi u zgradi koja je stara više od pola veka, a prostire se na čak 6.700 kvadrata. Lep je to prostor, ali kad dođe sezona grejanja, počinju problemi.

 

 

– Kad ne bismo uključili nijedan radijator, nama bi račun za grejanje na godišnjem nivou iznosio 3 miliona dinara – kaže za portal zrenjaninski.com dr Milorad Rančić, direktor Visoke tehničke škole strukovnih studija. – Snalazimo se tako što se maksimalno trudimo da studentima bude toplo, a ostalima kako bude. I sad, u ovoj pauzi, topla je biblioteka, Interenet klub, greju se sale i učionice za polaganje ispita i kolokvijuma. Kad bismo sve grejali, nama bi mesečni račun iznosio između 800.000 i 1,5 milion dinara. To škola ne može da plati iz sopstvenih sredstava, a sa drugih nivoa, pre svih, pokrajine, novac ne stiže. Mi smo prošle godine bukvalno fizički isekli 220 radijatora iz prostora koji se ne koristi, naglašava dr Rančić.

 

U zgradu dugo nije ulagano. Problematični su krov, stolarija, duva na sve strane… Prošle godine nije rađeno ništa od većih poslova, a pretprošle je pokrajina prebacila novac za sanaciju dela krova.

 

– Zgradi je potrebna temeljna rekonstrukcija, ali za to je sredstva nemoguće obezbediti – ističe Rančić. – Naglašavam da je sve prilagođeno studentima i da se na njima ne štedi. Ali, zato se mora štedeti na svemu ostalom, zaključuje Rančić.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz