Društvo YTOP

VIŠE NEMA IZGOVORA: BESPLATNA STERILIZACIJA PASA I MAČAKA

Neodgovorni vlasnici kučiće izbacuju na ulicu

ZRENJANIN – Udruženje ljubitelja životinja i prirode „Zelene šape“ saopštilo je da su, zahvaljujući donacijama iz inostranstva, realizovanim preko Crowdfunding-a, prikupljena sredstva za sterilizaciju/kastraciju pasa i mačaka.

 

sterilizacija
Neodgovorni vlasnici kučiće izbacuju na ulicu

 

Sterilizacije, odnosno kastracije besplatno će se raditi u Zrenjaninu i u Tomaševcu, i svi koji su zainteresovani mogu se javiti pomenutom udruženju.

 

– Ovo je jedini način da se smanji prekobrojna populacija napuštenih životinja. Prednosti kastriranja, odnosno sterilizacije su te što kastrirane životinje imaju duži životni vek, ređe oboljevaju od, primera radi, tumora bradavica, raka materice i sličnog, manje su agresivne prema čoveku i drugim životinjama… – kažu za portal zrenjaninski.com Aleksandra Radojčić i Biljana Jovanović, aktivistkinje udruženja „Zelene šape“, koje se zahvaljuju Sofiji Lukić iz Holandije bez koje ova akcija ne bi bila moguće.

 

Naše sagovornice poručuju da više nema izgovora da su sterilizacije, odnosno kastracije skupe i nepristupačne, jer se sada svako može javiti udruženju kako bi besplatno sterilisao/kastrirao psa ili mačku.

 

– Svake godine po gradskim prihvatilištima bude ubijeno na desetine hiljada napuštenih životinja koje završavaju tamo zato što vlasnici ne sterilišu ljubimce, pa štenad ili mačiće ostavljaju po prihvatilištima, ili ih izbacuju gde stignu – naglašavaju Radojčić i Jovanović.

Podeli članak

4 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Molila bih adresu u Zrenjaninu ili telefon, gde se moze doci i dogovoriti…. Na stranici udruzenja stoji samo Tomasevac. Hvala !

    • Odete na stranicu udruženja, na fejsbuku, i ostavite im poruku.
      Ljubitelji životinja i prirde Zelene šape.
      Prostorije udruženja ne postoje, nema se dovoljno novca ni za hranu i lečenje, ko bi plaćao i zakup prostora 🙂 Samo napišite poruku i dogovorićete se za dalje 🙂

sinovoz