Društvo YTOP

VELIKO INTERESOVANJE ZA TRIBINU O MEDIJSKOJ FOTOGRAFIJI

Foto: Jovan Njegović Drndak

ZRENJANIN – Tribina o medijskoj fotografiji, koja je održana sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina, privukla je veliki broj starijih poznavalaca fotografije, ali i onih koji u svetu ove popularne umetnosti prave svoje prve ozbiljne korake.

 

Foto: Jovan Njegović Drndak

 

Na skupu su se predstavili fotoreporteri “Večernjih novosti” Darko Dozet i Zoran Jovanović Mačak.

 

Veče medijske fotografije otvorio je Zoran Jovanović Mačak, koji je podelio svoja iskustva kada je autorsko i vlasničko pravo u pitanju, kao neizbežnu stavku u bavljenju ovom branšom. Ukazao je na pravu važnost fotografije i kakva je i kolika njena uloga u očima čitalaca.

 

Foto: Jovan Njegović Drndak

 

U uvodnoj reči, Darko Dozet se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, a pre svega UNS-u, na nesebičnoj podršci kada je predložen zakon o oduzimanju autorskih prava koji upravo velikim zalaganjima ovog udruženja nije ugledao svetlo dana.

 

Foto: Jovan Njegović Drndak

 

Na pitanje urednice Radio – televizije Vojvodine i predsednice Društva novinara Vojvodine Eržebet Pap Reljin kakva fotografija mora da bude, Dozet je rekao da fotografija pre svega mora da probudi emociju, da bude istinita, tj. da na najbolji mogući način, bez manipulisanja njome, mora da predstavi stvarni događaj.

Podeli članak
sinovoz
FAM