Društvo YSLAJDER

VELIKI USPEH UČENICE ZRENJANINSKE GIMNAZIJE MILICE JOCIĆ!

ZRENJANIN – Veliki uspeh Milice Jocić, učenice trećeg razreda Zrenjaninske gimnazije, koja je na jubilarnoj 15. Međunarodnoj olimpijadi u poznavanju ruskog jezika, u Moskvi, osvojila prvo mesto.

 

 

– Hvala svima koji su podržali moje učešće, bilo je ovo nezaboravno iskustvo a presrećna sam što sam ostvarila uspeh u konkurenciji sto takmičara sa svih kontinenata. Iskreno, nisam očekivala ovakav uspeh, ali sam se trudila da opravdam poverenje i podršku sa kojom sam ispraćena – kaže Milica, koja je boraveći u Rusiji stekla mnoštvo novih prijatelja iz raznih država, uz obećanje da će negovati kontakte i koristiti svaku priliku da se ponovo susretnu.

 

– Drago mi je što je konverzacija sve vreme boravka u Moskvi bila isključivo na ruskom jeziku, jer smo i na taj način unapređivali svoje znanje. Najviše sam se družila sa Beloruskinjama, kojima je ruski kao maternji jezik, i osim što su se pokazale kao odlične drugarice mnogo su mi pomogle da za kratko vreme nadogradim svoj ruski – napominje Milica.

 

Njena profesorica ruskog jezika Irina Ubović hvali je kao veoma vrednu, pametnu, talentovanu, ali i ambicioznu devojku, koja poseduje raznovrsno znanje.

 

– Milica se takmičila u konkurenciji učenika iz 30 zemalja, u kategoriji đaka koji ruski uče kao strani jezik. Takmičenje je bilo izuzetno teško i zahtevno, a sastojalo se iz tri ispita, najpre pisanje eseja na zadatu temu, a onda dva usmena ispita. Milica je blistala na ispitu o poznavanju Rusije u svim oblastima, od geografije i istorije, do znamenitih ličnosti – priča profesorica Irina Ubović, koja napominje da je njena učenica mnogo napredovala pripremajući se za ovo takmičenje, a znanje je dodatno proširila tokom boravka u Moskvi.

 

 

Direktor Zrenjaninske gimnazije Milan Radaković ne krije zadovoljstvo što je učenica ove škole zabeležila uspeh na međunarodnom takmičenju, u žestokoj konkurenciji.

 

– Ponosni smo na ogroman uspeh koji je ostvarila naša učenica, dostojno predstavljajući ne samo Zrenjaninsku gimnaziju, već i Zrenjanin i državu Srbiju. Velika zahvalnost i profesorici ruskog jezika, koja je Milicu spremala za ovo takmičenje, a zahvalni smo i Gradu Zrenjaninu i kompaniji „Bio-elektro“ na podršci – naglašava direktor Milan Radaković, posebno ističući da je Milica ovim odličnim rezultatom obezbedila stipendiju i besplatno školovanje u Rusiji.

Podeli članak
sinovoz
FAM