Društvo YSLAJDER

VANREDNA INSPEKCIJA U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD

centar-za-socijalni-rad
Centar za socijalni rad Zrenjanin

ZRENJANIN – Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je nakon objavljivanja teksta na društvenim mrežama o mogućim nepravilnostima u postupku usvajanja maloletnog deteta reagovao i tražio informacije nadležnih o pomenutom slučaju iz oblasti porodično – pravne zaštite.

Centar za socijalni rad Zrenjanin
Centar za socijalni rad Zrenjanin

Pokrajinski sekretarijat je utvrdio da su sprovedene sve neophodne, stručne procedure i instrukcije o načinu rada organa starateljstva, što je u ovom slučaju Centar za socijalni rad, u postupku zasnivanja usvojenja.

„U skladu sa nadležnostima Pokrajinskog sekretarijata u oblasti usvojenja, predložen je vanredni nadzor nad stručnim radom i vanredni inspekcijski nadzor u organima zaštite dece bez roditeljskog staranja prema kojima se primenjuje hraniteljstvo. Nakon obavljenog nadzora Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova će sačiniti izveštaj u skladu sa zakonima o čemu će zainteresovana javnost biti obaveštena“, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

Povodom obraćanja Zrenjaninke Ljiljane Radulović Kancelariji za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima Zrenjanina, i na intervenciju zrenjaninskog narodnog poslanika Mirka Krlića, danas je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uputilo nadležnu inspekciju iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, koja će u Centru za socijalni rad u Zrenjaninu ispitati zakonitost postupka usvajanja deteta, koje je do 23. septembra ove godine bilo kod hraniteljke Ljiljane Radulović.

Više o ovom slučaju možete pročitati ovde. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz