Društvo YSLAJDER

USPEŠNO ZAVRŠEN JOŠ JEDAN CIKLUS LETNJE STRUČNE PRAKSE

ZRENJANIN – Svečano proglašenje pobednika sedmog ciklusa projekta „Letnja stručna praksa“ održano je u prostorijama Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

 

 

Ove godine „Letnju stručnu praksu“ uspešno je završilo 18 studenata Tehničkog fakulteta i to Miloš Trošić, kao pobednik ciklusa, zatim Aleksandar Perlić, kao drugoplasirani i Viktorija Ekreš, koja je zauzela treće mesto.

 

Praksu su uspešno završili i Velibor Premčevski, Aleksandra Felbab, Jovana Josić, Srđan Božić, Ružica Popov, Nemanja Evđenić, Novak Simić, Alisa Sovilj, Renata Ilić, Natalia Lerik, Marina Nikolić, Tamaš Njari, Bojan Čobanov, Dragan Lazić i Ivana Gavrilović.

 

Miloš Trošić bio je angažovan u kompaniji „Gomex“ i njemu će fakultet omogućiti master studije, a Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK) obezbediće mu stipendiju u iznosu od 120.000 dinara. Sve učesnike projekta Grad Zrenjanin će nagraditi sa 30.000 dinara.

 

– Utisak iz ovog ciklusa prakse je da su radovi visokokvalitetni i da je razlika u bodovima mala, što pokazuje ozbiljnost i zrelost u radu. Mislim da će kompanije u kojima je ova stručna praksa obavljena imati koristi od ovih radova. Zahvaljujem se kompanijama iz Zrenjaninskog poslovnog kruga koje omogućuju ovu stručnu praksu koja je obostrano korisna. Ovakve prakse doprinose razvoju dualnog obrazovanja i to će nam biti putokazi za naredne godine, a posebno za sledeću, u kojoj reakreditujemo svoje programe – naglasila je dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ dr Dragica Radosav.

 

 

Čelnik ZREPOK-a Steva Kočalka ocenio je da su protekle godine potvrdile opravdanost projekta „Letnje stručne prakse“ koji je ovo udruženje pokrenulo pre sedam godina.

 

– Bili smo pioniri sa ovim projektom a posle sedam godina svedoci smo da je praksa zaživela na mnogo širem nivou. Projekat je opravdao svoju svrhu a posle ovog ciklusa razgovaraćemo sa predstavnicima fakulteta o novim modelima saradnje, da omogućimo studentima da još za vreme studija ostvare prve kontakte sa privredom – istakao je Kočalka, zahvaljujući svima koji podržavaju projekat, u koji je uključena i Unija poslodavaca Srbije a značajno ga podržava i Grad Zrenjanin.

 

Svima je zajednički cilj da studenti  po završetku studija ovde dobiju posao i ostanu u gradu, naglasio je  pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

U ime studenata i studentkinja skupu se obratila Alisa Sovilj.

 

– Radila sam praksu u preduzeću „Basic line“ u Zrenjaninu, imala sam potpunu slobodu u načinu realizacije, a mogla sam da primenim u praksi sve što sam naučila na fakultetu. Za koji dan tamo ću dobiti i posao – kaže Alisa Sovilj, jedna od 18 studenata i studentkinja koji su uspešno zavrršili praksu.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz