Društvo

URUČENI SERTIFIKATI POLAZNICIMA IT ŠKOLE

ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ danas su uručeni sertifikati za 17 polaznika letnje IT škole, zajednickog projekta Regionalnog centra za talente i Tehničkog fakulteta.

fakultet

– Naš fakultet je jedan od tri osnivača Regionalnog centra za talente, i imamo nameru da negujemo nauku za koju naši mladi imaju dara. Ukoliko ne iskoristimo sav potencijal koji imamo bićemo svi na gubitku. Deca treba puno da rade i ulože, i trud će im se isplatiti. Ovo je perspektiva u kojoj postoje brojna radna mesta i koja su dobro plaćena. Radionica je samo jedna u nizu, biće ih još, a deca koja su učestvovala su pokazala veliku zainteresovanost prema IT sektoru – objasnila je Dragana Glušac, prodekan Tehničkog fakluteta.

U toku leta biće održana radionica u oblasti robotike i automatike.

Polaznici škole su, između ostalih, i ovogodišnji pobednici republičkog takmičenja „Tesla info kup“ Bojan Kirćanski, Stefan Đurđević i Simon Agić.

– Bilo je zanimljivo, volim računare i grafiku, i naučio sam neke nove stvari koje nisam znao. U budućnosti planiram da se bavim računarima, mada me više interesuje programiranje, nego grafika – rekao je Stefan Đurđević, koji je završio 8. razred u OŠ „Đura Jakšić“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.