Društvo

UM NA DRUM: Uđite u ovu „krivu sobu“ i pokušajte da održite ravnotežu!

um na drum

Na Trgu dr Zorana Điniđića, u okviru manifestacije „Dani piva“, večeras, od 20.30 časova, biće promovisana kampanja „Um na drum“.

 

Organizatori su Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina.

 

„Kako je promocija bezbednog ponašanja u saobraćaju od nacionalnog značaja i ima za cilj spasavanje ljudskih života, Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije i Savet za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Zrenjanina i ove godine u okviru kampanje „Um na drum“ učestvuju na manifestaciji „Dani piva“, saopštili su organizatori.

 

Cilj ove kampanje je podizanje svesti mladih ljudi o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju, a kako je festival posvećen pivu, sa posetiocima će se najviše razgovarati o vožnji pod dejstvom alkohola, i do kakvih posledica takvo ponašanje može dovesti.

 

U okviru Zone bezbednog saobraćaja, na samom festivalu, posetioci će moći da koriste „pijane naočare“, kao i da prođu kroz simulaciju prisustva alkohola u organizmu koji se negativno odražava na psihosomatske sposobnosti čoveka. Takođe, po prvi put, zainteresovani posetioci imaće priliku da uđu u „Krivu sobu“, čija je jedna strana podignuta pod većim uglom, pa je boravak u njoj veliki izazov za osećaj ravnoteže, što idealno oponaša alkoholisano stanje.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.