Društvo Vesti Zrenjanin

Udruženja građana iz gradskog budžeta dobila novac za projekte

Gradska uprava

Iz gradskog budžeta i ove godine će se finansirati projekti udruženja građana i amaterskih kulturno – umetničkih društava.

 

Na konkurs pristigne mnogo prijava sa različitim sadržajem. Zato je odlučeno da se udruženja i asocijacije kategorišu u one koje se bave socio-humanitarnim radom, one koje promovišu nauku i one koje čuvaju kulturnu baštinu.

 

U kategoriji socio-humanitarnih udruženja, najviše novca dobio je projekat Karitasa “Panik taster”. U pitanju je 24-časovni daljinski nadzor i reagovanje u kriznim sitaucijama. Za taj projekat je odobreno 400.000 dinara. Po 300.000 dinara dobile su organizacije slepih i slabovidih, gluvih i nagluvih i paraplegičara. Isto toliko novca dobilo je i Društvo za borbu protiv šećerne bolesti.

 

Iz oblasti obrazovanja i nauke Grad je, između ostalog, podržao Webiz, Foto ekspo i udruženje “Godina Pupina”.

 

U oblasti zaštite životne sredine na najviše novca mogu da računaju zrenjaninski lovci, kojima je za dva projekta odboreno 360.000 dinara.

 

U oblasti amaterskog kulturno – umetničkog stvaralaštva najbolje su vrednovani projekti Gradskog duvačkog orkestra, “Petefija” i “Pionira”, kao i tradicionalna manifestacija “Banatska priča”.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM