Društvo Vesti Zrenjanin

Učenici OŠ „2. oktobar“ osvojili drugo mesto u finalu IT karavana (Foto)

it karavan

Učenici Osnovne škole „2. oktobar“ osvojili su drugo mesto u finalu IT karavana 04 koje je održano u Beogradu.

 

– Do velikog uspeha stigli smo nakon pobede na takmičenju u Zrenjaninu, gde smo u kvizu, u konkurenciji pet škola, bili najbolji – kaže za portal zrenjaninski.com Smiljana Novakov, nastavnica informatike i računarstva i mentor ekipe.

 

Na takmičenju u Zrenjaninu tim je bio u sastavu Milica Ognjenović, Milena Ćorović, Dušan Janaćković i Lazar Majkić. U finalu u Beogradu, Lazara Majkića zamenio je Andrej Stoiljkovski.

 

Pročitajte još: Škola „2. oktobar“ pobednik sedme sezone dečjeg kviza „SuPersu“

 

– Finalu je prethodio boravak u istraživačkoj stanici „Petnica“ 18. i 19. aprila. Pre odlaska u Petnicu učenici su dobili zadatak „Faca interneta u borbi za siguran net“. Njihov zadatak je bio da kroz kratku prezentaciju, koristeći video i audio zapise koje sami naprave, prikažu način zaštite svih korisnika interneta. Ideja učenika naše škole je bila da naprave analogiju između interneta i prirode jer su oba ugrožena. Napravili su bajku sa srećnim krajem. Pomoć u javnom nastupu u Petnici im je pružila glumica Brankica Sebastijanović – ističe Novakov.

 

U finalu, koje je održano 22. maja u Domu omladine u Beogradu, pored kviza znanja iz oblasti informatike i računarstva i motoričkih igara, timovi su prezentovali svoje radove u trajanju od tri minuta. Učenici škole „2. oktobar“ su osvojili 14 poena i drugo mesto, poen manje od pobedničkog tima.

 

– Za osvojeno drugo mesto škola je dobila solarnu klupu. Bitno je napomenuti da ovo nije kraj učeničkog rada. Bajka će se nastaviti u saradnji sa nastavnicom biologije Bojanom Molnar – ističe Smiljana Novakov.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.