Društvo YSLAJDER

UČENICI ĆE PRAKSU ODRAĐIVATI U TRGOVINSKOM LANCU

ZRENJANIN – U Regionalnoj privrednoj komori Zrenjanin danas su potpisani prvi ugovori između kompanije „BB Trade“ i roditelja učenika srednje Ekonomsko – trgovinske škole „Jovan Trajković“, koji su u sistemu dualnog obrazovanja.

 

 

Konkretno, to znači da će učenici praktičnu nastavu obavljati u prodavnicama ove kompanije, uz mentora, a za to će dobijati određenu nadoknadu. Ugovori definišu prava i obaveze svih učesnika.

 

-Za našu kompaniju ovo mnogo znači jer zaista želimo da u našim maloprodajnim objektima imamo kvalifikovanu radnu snagu – kaže Dragoljub Bjeloglav, direktor „BB Trade“-a. – Tek uz dobro obrazovanje i stručne trgovce možemo računati na veću efikasnost, a onda i na veće plate, ističe Bjeloglav i dodaje da je ove godine kompanija osavremenila kabinet u kojem uče trgovci, pa se sada uči na najnovijim fiskalnim kasama i kompjuterima.

 

Majka Đorđa Veselinovića, učenika prvog razreda, potpisala je danas ugovor u ime sina.

 

– Nama ovo mnogo znači. Ja sam trgovac, ali nisam se za to školovala. Sin želi da bude dobar trgovac, pa će mu i mentori i praksa, pored škole, mnogo pomoći – kazala je ona.

Podeli članak
sinovoz
FAM