Društvo YTOP

UČENICE ŠKOLE „ŽARKO ZRENJANIN“ U INSTITUTU SERVANTES

ZRENJANIN – Drugi po redu konkurs za učenike španskog jezika u osnovnim školama u Srbiji, pod nazivom „Nacrtaj strip na španskom“, održan je povodom obeležavanja jubileja stogodišnjice rođenja književnice Glorije Fuertes, čiji je deo stvaralaštva namenjen deci.

 

učenice osnovne škole žarko zrenjanin

 

Iz tog razloga, tema takmičenja bila je fokusirana na njenu pesmu „Kako se crta pejzaž“, koja je objavljena u Srbiji u okviru antologije španske poezije za decu i mlade „Šal od papira“.

 

Učenice sedmog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Jana Pavlović, Maša Tucić i Anastasia Brusin učestvovale su na konkursu i ostvarile zapažen uspeh. Jana je osvojila drugo mesto, a Maša i Anastasia su se našle među 15 najboljih crtača. Zato su pozvane da 10. februara u Institutu Servantes u Beogradu učestvuju u radionici crtanja ilustracija sa španskom umetnicom Marijom Hese, koja se profesionalno bavi ilustracijom knjiga i časopisa, a koja je, između ostalog, 2016. objavila knjigu „Frida Kalo. Jedna biografija“, koja je prevedena na srpski jezik i sa velikim uspehom predstavljena na proteklom Sajmu knjiga u Beogradu.

 

učenice osnovne škole žarko zrenjanin

 

Mlade zrenjaninske „ilustratorke“ Jana, Maša i Anastasia uputile su se u Beograd u subotu sa nastavnicom španskog jezika Anelom Milin i učestvovale su u pomenutoj crtačkoj radionici. Nakon uvodnog izlaganja o ilustraciji i tehnikama koje se najčešće koriste, Marija Hese je posvetitila posebnu pažnju načinu na koji se kreiraju likovi. Nakon toga usledio je praktičan rad uz nadzor i podršku ilustratorke.

 

Boravak u Institutu Servantes opravdao je očekivanja, te su se učenice i nastavnica vratile zadovoljne sa ovog druženja ljubitelja španskog jezika i umetnosti.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz