Društvo YTOP

U ZRENJANINU SIMPOZIJUM O PIVU, PIVARSTVU I HMELJARSTVU

simpozijuma najava

ZRENJANIN – U Zrenjaninu će se, u okviru ovogodišnje manifestacije “Dani piva”, održati naučno-stručni simpozijum o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu, na kojem će učestvovati veliki broj domaćih i stranih stručnjaka iz ove oblasti.

 

simpozijuma najava

 

Ovaj događaj najavljen je na današnjoj konferenciji u Gradskoj kući.

Namera je da manifestaciju “Dani piva” osvežimo novim, zaninljivim programima i projektima. Cilj je da u našem gradu, u kojem smo ostali bez pivare, imamo nešto svoje posvećeno pivu, a to će biti taj skup, na kojem će ljudi od nauke i struke izložiti svoje znanje o toj temi. Simpozijum će biti biti međunarodni, održaće se od 28. do 30. avgusta, a učešće su potvrdili najveći stručnjaci iz Holandije, Češke, Slovenije, pored naravno domaćih – najavio je Vlado Dašić, član organizacionog odbora manifestacije i moderator konferencije za medije.

 

Teme i ciljeve simpozijuma izložili su dr Radovan Pejanović, profesor iz Novog Sada, dr Mirjana Kranjec iz Pokrajinskog sekretarijata za privredu, dr Jan Kišgeci, predsednik naučnog odbora simpozijuma, Zoran Ljubotina, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanin i Srđan Kamenković , član organizacionog odbora manifestacije.

 

Pivarska industrija je važna grana za čiji razvoj u Srbiji postoje prirodni, tržišni i stručni potencijali, kao i bogata tradicija i u tome je i značaj održavanja simpozijuma sa ovakvom temom. Zrenjanin je sredina koja sve to baštini i zbog toga je dobro da se skup održava baš u ovom gradu. Pozitivni efekti razvoja pivarske industrije su veoma veliki, naročito na budžet i zapošljavanje, it u ima još potencijala.

 

Potreban je pozitivan trend u pivarskoj industriji i ovaj simpozijum ima za jedan od ciljeva i da tome doprinese – istakao je dr Radovan Pejanović, koji je i predsednik organizacionog odbora. On je organizovanje tematskog skupa o pivu, pivarstvu i hmeljarstvu ocenio kao višestruko korisno i opravdano u svakom pogledu.

 

Održavanje simpozijuma podržavaju, pored pokrajine i grada Zrenjanina, mnoge organizacije i institucije, saopšteno je na konferenciji za medije. 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz