Društvo Vesti Zrenjanin

U Srbiji registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva virusa korona

korona virus

U Republici Srbiji je do 26. marta, do 15 časova, registrovano ukupno 457 potvrđenih slučajeva virusa korona, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

 

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova, 26. marta, testirani su uzorci 295 osoba. Od toga je 73 pozitivno i 222 negativno na novi korona virus.

 

Pročitajte još: Pojačana dezinfekcija zgrada, tretmani će trajati do daljeg (Foto)

 

Ministarstvo zdravlja je prethodno saopštilo da su u toku noći preminula dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19.

 

U pitanju je K. S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

 

Druga žrtva korone je ženska osoba P. B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

 

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u 15 časova, u međuvremenu je preminula još jedna osoba stara 48 godina, koja se lečila u bolnici “Dragiša Mišović” u Beogradu.

 

Podsećamo da podatke o broju zaraženih po gradovima i opštinama možete PRATITI OVDE.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM