Društvo YSLAJDER

TUTNJALI TENKOVI, REAGOVALI I VATROGASCI: EVO ŠTA SE DEŠAVALO U BLIZINI BOLNICE (FOTO)

ZRENJANIN – Garnizon Zrenjanin i Komanda za razvoj Banatske brigade po prvi put su danas u ovom gradu, u izdvojenom objektu „Silos“, kod Opšte bolnice „Dr Đorđe Joanović“, organizovali „Otvoreni dan“.

vojska-otvoreni-dan

U okviru ove manifestacije otvorene su kapije vojnog objekta za sve zainteresovane stanovnike Zrenjanina i okoline, koji su imali priliku da vide kako izgleda jedan uobičajen dan u vojsci, sa kakvim sredstvima ona raspolaže, kao i da se upoznaju sa pojedinim detaljima obuke.

– Vojska Srbije je, po prvi put nakon formiranja Garnizona Zrenjanin, organizovala manifestaciju „Otvoreni dan“, sa ciljem da građanima otvori kapije jednog svog objekta, kako bi oni doživeli vojsku i njen način rada i života. Takođe, mogli su da pogledaju naoružanje i vojnu opremu, da dožive nešto novo ili da se nečega podsete. Želja nam je da građani transparentno dožive pripadnike Vojske Srbije koji dolaze i prolaze kroz Zrenjanin, i da ih gledaju kao na svoje sugrađane – poručio je komandant Komade za razvoj Banatske brigade, pukovnik Živica Ognjanov.

vojska-otvoreni-dan

Realizaciju „Otvorenog dana“ je podržala lokalna samouprava, a u programu su učestvovali i Vatrogasno – spasilački bataljon, Crveni krst Zrenjanin, KUD „Pionir“, hor Sveti Arhangel Mihailo i Organizacija rezervnih vojnih starešina Zrenjanin.

– Pored nekoliko stvari na koje sam veoma ponosan, kao što su veliki infrastrukturni radovi, dobre manifestacije i više novootvorenih firmi, dičim se i time što smo posle 2006. godine, kada je Vojska otišla iz našeg grada i zatvorila kasarnu i druge objekte, uspeli da je vratimo u Zrenjanin. Siguran sam da je to na ponos svima nama – istakao je u obraćanju prisutnima gradonačelnik Čedomir Janjić.

vojska-otvoreni-dan

Ova manifestacija bila je prilika da se predstavi i Organizacija rezervnih vojnih starešina, koja je nedavno dobila novo rukovodstvo, a koju je predstavljala predsednica Tanja Dulović. Ova organizacija je dobrovoljno, nevladino, neprofitno, nestranačko udruženje, osnovano na neodređeno vreme, ravnopravnim udruživanjem oficira i podoficira u rezervi i drugih fizičkih lica.

– Cilj nam je ostvarivanje zajedničkih i opštih interesa u oblasti odbrane, bezbednosti, zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara. Mi negujemo tradiciju i afirmišemo praksu i najbolja iskustva organizovanja, udruživanja i rada rezervnih oficira i podoficira, koji su delovali u okviru Udruženja rezervnih oficira i ratnika, osnovanog 15. septembra 1919. godine i kasnije preimenovanih u udruženja rezervnih vojnih starešina – objasnila je Dulović i podsetila da je prvi predsednik rezervnih starešina bio proslavljeni vojvoda Stepa Stepanović.

vojska-otvoreni-dan

vojska-otvoreni-dan

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz