Društvo

TRIBINA POSVEĆENA ZNAČAJU MEDIJSKE FOTOGRAFIJE

ZRENJANIN – Udruženje novinara Srbije (UNS), sa svojim ogrankom – Društvom novinara Vojvodine, poziva mlade fotoreportere, studente novinarstva, polaznike novinarskih sekcija srednjih i osnovnih škola i širu javnost na tribinu o značaju medijske fotografije na kojoj će govoriti poznati fotoreporteri Darko Dozet i Zoran Jovanović Mačak.

 

medijska fotografija

 

Tribina je zakazana za 30. oktobar, s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru Zrenjanina, Narodne omladine 1.

 

Fotoreporteri “Večernjih novosti” Darko Dozet iz Novog Sada i Zoran Jovanović Mačak iz Pančeva, govoriće o svojim iskustvima, značaju poštovanja profesionalnih standarda, autorskim pravima, etici i estetici fotografije, o najzanimljivijim događajima u karijeri i predstaviti fotografije koje će posebno pamtiti i po kojima će biti upamćeni.

 

Razgovor sa fotoreporterima vodiće urednica na Radio-televiziji Vojvodine i predsednica Društva novinara Vojvodine Eržebet Pap Reljin.

 

Nakon tribine, mladi fotoreporteri i učesnici događaja moći će da u radioničarskoj atmosferi prikažu svoje medijske fotografije i čuju komentare i savete Dozeta i Jovanovića, koji im mogu pomoći u profesionalnom radu.

 

Realizaciju skupa podržao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Podeli članak
sinovoz
FAM