Društvo Vesti Zrenjanin

Tri srednjobanatske škole dobile sredstva za sanaciju objekata

muzička škola josif marinković
Muzička škola "Josif Marinković"

Dve osnovne škole i jedna srednja škola iz srednjeg Banata dobile su od Pokrajine sredstva za sanaciju školskih objekata.

 

Osnovna škola “Miloš Crnjanski” iz Srpskog Itebeja dobila je 1,9 miliona dinara za finansiranje sanacije postojeće opreme i električnih instalacija u kotlarnici u izdvojenom odeljenju u Međi.

 

Osnovna škola “Bratstvo” iz Aradca dobila je tri miliona dinara za energetsku sanaciju objekta, odnosno zamenu prozora na školskoj zgradi.

 

A Muzička škola “Josif Marinković” iz Zrenjanina dobila je 1.197.000 dinara za sanaciju vlage u zidovima školskog objekta.

 

Pokrajinska vlada je saopštila da je rebalansom pokrajinskog budžeta novih 50 miliona dinara izdvojeno za rekonstrukciju, adaptaciju, sanaciju i investiciono održavanje objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine. Putem ovog konkursa, ukupno 17 ustanova – 12 osnovnih i pet srednjih škola, dobilo je sredstva.

 

Pročitajte još: Zrenjaninski gimnazijalci uprkos problemima sa vozačima otišli na izlet

 

– Broj zahteva je i ovaj put premašio planirani budžet. Bez obzira na to, nastavljamo sa ulaganjima u bolje uslove obrazovanja. Pozivam direktore ustanova da nastave s konkurisanjem. Pokrajinska vlada želi da svim vaspitno-obrazovnim ustanovama obezbedi odgovarajuću infrastrukturu po standardima koji zadovoljavaju potrebe novog tehnološkog razvoja – poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš.

 

Pomenutim sredstvima vaspitno-obrazovne ustanove, između ostalog, menjaće stolariju, sanirati krovnu konstrukciju i zameniti krovne pokrivače, te energetski sanirati objekte, a zatim će sanirati sanitarne čvorove i elektroenergetske instalacije, kao i instalacije za zagrevanje objekata.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM