Društvo

TRG SLOBODE: Počela izgradnja nove fontane

ZRENJANIN – Uređenje Trga slobode u centru Zrenjanina privodi se kraju. „Zeleni tepih“, sa ukrasnim cvećem, postavljen je na mestu gde je to i predviđeno urbanističkim planom, a već su do izražaja došle brojne fasade okolnih zgrada, od hotela „Vojvodina“ do Narodnog muzeja, kao i Gradske kuće, Rimokatoličke crkve i Gradske narodne biblioteke.

Već se naziru obrisi nove fontane
Već se naziru obrisi nove fontane

Sliku novog Trga slobode preostalo je da upotpune drvoredi, stubovi rasvete, fontane ispred Vodotornja i biblioteke, zelene i cvetne žardinjere…

A izgradnja fontane pred visokom zgradom Vodotornja započeta je juče. Mehanizacija i radnici su nasipali beton, a prve obrise nove fontane možete videti na našoj fotografiji.

Kada sve bude završeno, trebalo bi samo doterati postojeću dekorativnu rasvetu, zameniti neispravne reflektore, očistiti preostale, i to će onda, po mišljenju nadležnih, biti trg za pokazivanje svim gostima Zrenjanina, za fotografisanje i šetnju jednom od najprostranijih pešačkih zona u Srbiji.

To će biti trg za nove, velike gradske mogućnosti, promocije, prezentacije, koncerte, dečja okupljanja, sportske i kulturne manifestacije…

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.