Društvo YTOP

TISA SPREMNA ZA RIBOLOVCE VEĆ SLEDEĆE NEDELJE

tisa

ZRENJANIN – Ribolovci su u niskom startu. Kako stvari stoje, sledeće nedelje može da počne ozbiljna rioblovačka sezona. Naime, temperatura Tise je 17,5 stepeni i već početkom naredne nedelje mogla bi da se ugreje do 19, riba kreće i pecanje može da počne.

 

tisa
Reka Tisa

 

Podsećam da zabrana ribolova na Tisi za šarana traje do 1. juna a za soma do 15. juna. Nakon ovih datuma, može se pecati sve ali po zakonu, svaki sportski ribolovac može imati najviše tri štapa sa po dve udice. I, naravno, dozvolu za pecanje, ističe Steva Čorokalo, šef čuvarske službe u „Rezervatima prirode“ koji upravljaju područjem Donjeg Potisje.

 

Prošle godine u krivolovu je uhvaćeno 56 lica koja su procesuirana, što krivično što prekršajno. Od njih je oduzeto 750 mreža, 170 vrški i senkara, kao i 250 ostalih alatki.

Podsećam da je pecanje na Tisi dozvoljeno na dva lokaliteta, na Svinjskom jarošu odnosno Maloj i Velikoj provali i na lokalitetu Mrtvaja Vrbica, dodaje Čorokalo.

 

A za portal zrenjaninski.com Čorokalo otkriva imena lokaliteta na Tisi.

Postoje zvanična imena ali te lokalitete stanovništvo zove drugačije, kaže Čorokalo. Tako imamo Bečkerečku adu odnosno Mošorinski mrtvac, Svinjski Jaroš ili Malu i Veliku provalu ( kod Taraša), Mrtvaju Komonja ili Ros Pištu ( neki ljuti Pišta), Carsku zemlju, dodaje Čorokalo.

Podeli članak
sinovoz
FAM