Društvo

TERORIZAM I LETOVANjE: Na čije plaže će ovog leta ići Zrenjaninci

ZRENjANIN – Dok nekom ne smrkne, drugom ne svane, poslovica je koja bi mogla da se primeni i na to gde će ovog leta letovati Zrenjaninci. Bez obzira što je Grčka i dalje izbor broj jedan, opšta situacija, pre svega na Mediteranu, umnogome će promeniti letnje destinacije.

Slabije interesovanje za letovanje u Turskoj
Slabije interesovanje za letovanje u Turskoj

– Tunis i Egipat više ne traži niko, a od ove godine pridružila im se i Turska – kaže za portal „Zrenjaninski“ Delija Protić, vlasnica turističke agencije „Delija“. – Grčka je i dalje omiljeno mesto Zrenjaninaca, a umesto Turske sada su traženi Italija i Španija. Mada, prave zamene, kada je reč o odnosu cene i kvaliteta, za Tursku nema. Sve više se u ponudi pojavljuje Hrvatska. Evo, sada imam jedan aranžman, sedam polupansiona na prelepom Hvaru sa prevozom i taksama za 299 evra, što je odlična ponuda. Za Crnu Goru još nema interesovanja, ali možda bude kasnije, kaže Delija Protić.

Slično je i u drugim zrenjaninskim turističkim agencijama.

– Grčka, pa prazno, pa Španija, Italija, pa prazno, pa Hrvatska i Crna Gora – ističe za portal „Zrenjaninski“ Predrag Vrzić, vlasnik agencije „Solaris travel“ i dodaje da su se, što se Grčke tiče, pojavile i neke nove destinacije u ponudi.

Na pitanje da li situacija na turističkom polju menja navike Zrenjaninaca, tako da više traže banje ili planine, Vrzić odgovara:

– Ne. Ko je i ranije išao na planine ide i sad. Ili u banju. Ali more je more i njega ne može ništa da zameni. Dakle, menjaju se odredišta, ali more ostaje – objašnjava naš sagovornik.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz