Društvo Vesti Zrenjanin

Teodora Milenković iz Čente pobednica okružnog takmičenja iz matematike

teodora milenković

Teodora Milenković, učenica osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Čente, pobednica je okružnog takmičenja iz matematike. Nju je za ovo takmičenje pripremao nastavnik Dejan Arsin.

 

Teodora je pobedom obezbedila učešće na državnom takmičenju, koje bi trebalo da se održi 4. aprila u Kraljevu. Ukoliko postigne dobar rezultat na okružnom takmičenju iz fizike, a nada se da hoće, Teodoru očekuje i državno takmičenje iz fizike, koje je zakazano na 26. april u Nišu.

 

Teodori ovo nije prvo učešće na republičkim takmičenjima. Plasman je obezbedila i u šestom i u sedmom razredu.

 

– Prva sam generacija u porodici koja voli matematiku. Moji roditelji nikakve veze sa matematikom nemaju. Matematiku sam otkrila u trećem razredu osnovne škole zahvaljujući učiteljici Slavici Erdeljan. Otišla sam na prvo takmičenje i doživela šok, jer nisam dobro uradila zadatke. Tada sam shvatila da matematika u školi i takmičarska matematika nisu ista stvar. Počela sam da pohađam matematičku školu „Arhimedes“ u Beogradu i od tada praktično počinje moj matematički život – priča Teodora Milenković za portal zrenjaninski.com.

 

Pročitajte još: Zrenjaninski gimnazijalci briljirali na okružnom takmičenju iz matematike

 

Kad kaže matematički život, Teodora misli na sledeću situaciju.

 

– Imam dva društva. Jedno je iz škole i sela. Te moje drugarice i drugove matematika ne zanima, pa onda i ne pričamo o njoj. Drugo društvo je društvo iz matematičkih kampova, Petnice, i u tom društvu se priča samo o zadacima, takmičenjima, matematici – objašnjava naša mlada sagovornica.

 

Posle osnovne škole – Matematička gimnazija

 

Kada ne vežba matematiku, a vežba je jer voli da radi zadatke, Teodora čita. Ima psa o kom se brine, druži se, izlazi u prirodu. Plan joj je da nakon završetka osnovne škole upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu.

 

– Volim matematiku, to mi je prva ljubav, a fizika je proistekla prirodno iz matematike, pa idem na takmičenja i iz fizike. Jako volim da se takmičim, to mi je kruna onoga što do tada radim. Velika su mi podrška roditelji koji nemaju veze sa matematikom, ali su sve ove godine izdvajali vreme i novac. Bez njih ne bih uradila ono što sam uradila – navodi Teodora.

 

Zlatko Bulić, direktor škole „Branko Radičević“ u Čenti, za Teodoru ima samo reči hvale. Kaže – imamo još jako dobre dece, ali Teodora je nešto posebno.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM