Društvo Vesti Zrenjanin

Tehnički fakultet u Zrenjaninu i ZREPOK potpisali novi protokol o saradnji

protokol o saradnji

Predsednik „Zrenjaninskog poslovnog kruga“ (ZREPOK) Budimir Jovanović i dekanka Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ Dragica Radosav potpisali su danas novi protokol o saradnji između ovog udruženja i pomenute obrazovne ustanove.

 

ZREPOK sarađuje sa fakultetom već deset godina, ali su potpisnici smatrali da je sada vreme da se protokol o saradnji obnovi.

 

– Trudimo se da pomognemo svim institucijama u gradu koje su važne za njegovo funkcionisanje i napredovanje. Smatramo da je fakultet jedna od institucija kojom svi treba da se ponosimo i da joj pomognemo ko koliko i kako može. Mi u „Zrenjaninskom poslovnom krugu“ smo procenili da je najbolji način da pomognemo tako što ćemo omogućiti studentima da stručnu praksu rade u našim kompanijama. Obrazovni sistem je tako postavljen da studenti imaju malo mogućnosti da se u toku školovanja upoznaju sa realnim sektorom i provedu vreme u firmama u kojima se odvijaju proizvodni procesi – kazao je Jovanović.

 

Pročitajte još: Grad Zrenjanin objavio spisak đaka i studenata koji su dobili stipendije

 

Poznati zrenjaninski privrednik je naveo da su studenti dobili tu mogućnost kroz stručnu praksu u firmama, članicama ZREPOK-a. Za deset godina stručnu praksu je prošlo nekoliko desetina studenata. Najbolji su se i zaposlili u kompanijama u kojima su radili stručnu praksu.

 

– U mojoj kompaniji, na primer, ima petoro – šestoro bivših studenata koji rade na dobrim pozicijama. Čak i na direktorskim. To je naš mali doprinos razvoju ove sredine – istakao je Jovanović.

 

budimir jovanović i dragica radosav

 

Dragica Radosav: ZREPOK nam otvorio mnoga vrata

 

Dekanka Dragica Radosav je naglasila da je Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ obrazovna institucija koja je otvorena za saradnju.

 

– Imamo ugovore sa mnogim kompanijama. Međutim, posebno mi je drago što naši studenti imaju mogućnost da stručnu praksu rade u domaćim, zrenjaninskim firmama. Dok nismo uspostavili saradnju sa „Zrenjaninskim poslovnim krugom“, bilo je vrlo teško organizovati stručnu praksu. Preko ZREPOK-a su nam se otvorila vrata kod svih članica ove asocijacije, a preko Unije poslodavaca i kod manjih preduzeća – rekla je Radosav.

 

Ona je dodala da stručna praksa koju ovdašnji studenti rade u zrenjaninskim preduzećima predstavlja odlično organizovan visokostručni rad pod mentorstvom.

 

– Saradnja sa ZREPOK-om je, mogu slobodno da kažem, u značajnoj meri doprinela afirmaciji fakulteta „Mihajlo Pupin“ u gradu i regionu – zaključila je Dragica Radosav.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz