Društvo YTOP

SVIH PET OPŠTINA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

srednjobanatski upravni okrug

ZRENJANIN – U sedištu Srednjobanatskog upravnog okruga po prvi put je održan sastanak sa predstavnicima Grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, koji se u svojim lokalnim samoupravama bave pitanjima rodne ravnopravnosti i ostvarivanja jednakih mogućnosti za sve, kao i unapređenjem položaja žena.

 

opština

 

„Polazeći od Nacionalne strategije za rodnu ravnopravnost za period od 2016. do 2020. godine i Akcionog plana za period od 2016. do 2018. godine, koje je donela Vlada Republike Srbije, zajednički sastanak je iniciran kako bi se lakše i brže rešavala pitanja iz ove oblasti, uz međusobnu podršku i razmenu iskustava“, saopšteno je iz Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

S obzirom na to da su sve lokalne samouprave u srednjem Banatu usvojile Evropsku povelju o rodnoj ravnopravnosti, stvoreni su početni uslovi za saradnju na nivou okruga. 

 

Učesnici sastanka su pozdravili ovakvu inicijativu i obećali svoj maksimalni doprinos u sprovođenju osnovnih postulata Evropske povelje o rodnoj ravnopravnosti.

Podeli članak
sinovoz
FAM