Društvo Foto dana

SVETOSAVLJE: Potpisani ugovori sa dobitnicima Svetosavske stipendije

organizacija svetosavlje

UdruženjeSvetosavlje juče je dodelilo zahvalnice zaslužnim pojedincima, a potpisani su i ugovori sa đacima i studentima, dobitnicima Svetosavske stipendije. Svečanost je organizovana u Baroknoj sali Skupštine grada Zrenjanina.

 

Svetosavska stipendija namenjena je odličnim đacima i studentima iz višedetnih porodica slabijih materijalnih mogućnosti. Uslov je da su sa teritorije grada Zrenjanina i opštine Žitište. Udruženje „Svetosavlje“ je za 2018/2019. školsku godinu obezbedilo ukupno 1.250.000 dinara. Učenicima srednjih škola ide 15 stipendija u godišnjem iznosu od po 50.000 dinara po učeniku. Za pet studenata, fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija, izdvojeno je po 100.000 dinara za svakog.

 

– Danas je teško višedetnim porodicama da decu iškoluju, a mi želimo da pomognemo da deca nastave svoje školovanje. Posebno mi je drago što u godini velikog jubileja, 100 godina od oslobođenja grada, imamo najveći odziv za stipendije. Konkurisalo je 57 kandidata, a dodelili smo 15 đačkih i pet studentskih stipendija – rekao je na svečanosti predsednik udruženja „Svetosavlje“ Dragan Vidaković, ističući da mu je draga činjenica da je ove godine stipendijski fond uvećan čak za 40 posto.

 

On je naglasio da je „Svetosavlje“ udruženje ljudi koji su se ostvarili u životu a, inspirisani likom i delom Svetog Save, žele da podstiču solidarnost, čovekoljublje i rodoljublje.

 

U ime Grada, zamenik gradonačelnika Saša Santovac je zahvalio „Svetosavlju“ na obezbeđenim stipendijama. On je podsetio da i lokalna samouprava sprovodi niz mera podrške školovanju učenika i studenata.

 

Ko su dobitnici Svetosavske stipendije?

 

Dobitnici Svetosavske stipendije za studente za školsku 2018/2019. godinu su Anđela Jovanović, studentkinja Filozofskog fakulteta, Verica Simić, studentkinja Medicinskog fakulteta, Nemanja Stojanović, student Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Tamara Ilić, studentkinja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Boris Martinović, student Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“.

 

Đaci koji su dobili stipendiju su Katarina Ćorović, Teodora Jovanović, Nikola Miljević, Ljubica Živković, Dijana Markov, Viktor Mučaj, Dušan Popovac, Anastasija Savić, Branislav Ludoški, Aleksa Nenin, Aleksandra Jovanović, Stefan Trivunović, Ivana Miljević, Jelena Stojanović i Una Svjetlica.

 

Po prvi put, udruženje „Svetosavlje“ dodelilo je i priznanja – zahvalnice zaslužnim pojedincima za podršku udruženju i njegovom radu. Dobitnici za 2018. godinu su, između ostalih, i Čedomir Janjić, gradonačelnik Zrenjanina, Saša Santovac, zamenik gradonačelnika, kao i istaknuti privrednik Borislav Umićević.

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.