Društvo

SVETA ARHIJEREJSKA LITURGIJA NA BAGLJAŠU

ZRENJANIN – Obeležavajući Vaznesenje Gospodnje, slavu hrama Srpske pravoslavne crkve na Bagljašu, episkop Banatski Nikanor služio je danas Svetu arhijerejsku liturgiju, u ovom crkvenom objektu u izgradnji, uz sasluženje većeg broj sveštenika i u prisustvu velikog broja vernika.

liturgija-bagljas

Ovogodišnji kum slave bio je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je kumstvo preuzeo od preduzetnika Budimira Jovanovića, a predaće ga predsedniku Skupštine Grada Zrenjanina Oliveru Mitroviću.

– Hvala Gospodu, što nas je udostojio da nakon dva veka podižemo crkvu u Zrenjaninu u slavu njegovu. Ulažući u obnovu i izgradnju hramova naših, mi ne gubimo nego dobijamo, a pogotovo dobijaju naša deca, naša omladina koja dolazi iza nas, i kojoj ćemo ostaviti zaduženje da brine o ovoj zemlji – istakao je episkop banatski Nikanor u obraćanju velikom broju vernika koji su prisustvovali liturgiji u hramu, čestitajući Janjiću kumstvo i zahvaljujući se svima koji pomažu izgradnju ovog verskog objekta, od aktuelnog gradonačelnika Čedomira Janjića i ovogodišnjeg kuma, do njegovih prethodnika Milete Mihajlova i Ivana Bošnjaka.

liturgija-bagljas

On se posebno zahvalio i preduzetniku Budimiru Jovanoviću, na velikoj materijalnoj pomoći svih vrsta, kao i svima drugima koji su podržali izgradnju hrama na Bagljašu.

Podeli članak
sinovoz
FAM