Društvo YSLAJDER

SVEŠTENIK IZ INDONEZIJE DOŠAO NA SLUŽBU U ZRENJANIN

Otac Elias

ZRENJANIN – Pre mesec dana u Zrenjanin i Zrenjaninsku biskupiju stigao je otac Elias. U Zrenjanin je došao iz Budimpešte, a rodom je iz Indonezije.

Otac Elias

Čim je stigao, otac Elias prionuo je na učenje srpskog jezika, pa će, kad savlada osnove, razgovor sa njim biti mnogo duži. Za sada, za portal zrenjaninski.com kratko je rekao:

– Dolazim iz jedne od najmnogoljudnijih zemalja sveta, sa jednog malog indonežanskog ostrva – kaže otac Elias. – U Indoneziji ima više od 100 miliona muslimana, a samo 5 odsto čine pripadnici hrišćanske veroispovesti. U Indoneziji se verski život odvija drugačije nego ovde. Moja porodica je vrlo religiozna, i još četvorica mojih rođaka su zaređeni. Još kao mali sam želeo da budem sveštenik, kao mlad sam upoznao sadašnjeg biskupa Ladislava Nemeta koji je tada služio na Filipinima. Školovao sam se u Budimpešti, tamo sam se i zaredio i službovao 10 godina. I evo, sada sam ovde – rekao je u kratkom razgovoru za portal zrenjaninski.com otac Elias, koji odlično govori mađarski, a nada se da će se uskoro služiti i srpskim.

Otac Elias planira da radi sa mladima i sa porodicama.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz