Društvo

Svečano potpisivanje ugovora sa dobitnicima Svetosavske stipendije

Svetosavske stipendije

Svečano potpisivanje ugovora sa đacima i studentima, dobitnicima Svetosavske stipendije za školsku 2018/2019. godinu, biće sutra, od 12 šasova, u Gradskoj kući.

 

Za ovogodišnje stipendije Udruženje „Svetosavlje“ je obezbedilo ukupno 1.250.000 dinara. Obezbeđeno je 15 stipendija učenicima srednjih škola, od po 50.000 dinara, i pet stipendija studentima fakulteta, čiji je osnivač Republika Srbija, od po 100.000 dinara, na godišnjem nivou.

 

Svetosavska stipendija je namenjena odličnim đacima i studentima iz porodica sa više dece, slabijih materijalnih mogućnosti, sa teritorije Zrenjanina i Žitišta.

 

Dobitnici Svetosavske stipendije za studente su Anđela Jovanović, Verica Simić, Nemanja Stojanović, Tamara Ilić i Boris Martinović.

 

Đaci koji su dobili stipendije su Katarina Ćorović, Teodora Jovanović, Nikola Miljević, Ljubica Živković, Dijana Markov, Viktor Mučaj, Dušan Popovac, Anastasija Savić, Branislav Ludoški, Aleksa Nenin, Aleksandra Jovanović, Stefan Trivunović, Ivana Miljević, Jelena Stojanović i Una Svjetlica.

 

Udruženje „Svetosavlje“ po prvi put će dodeliti i zahvalnice zaslužnim pojedincima i kolektivima za podršku „Svetosavlju“ u ostvarivanju misije i ciljeva te organizacije.

 

Dobitnici ovih priznanja za 2018. godinu su, između ostalih, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i privrednik Borislav Umićević.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.