Društvo

Svečano dodeljene diplome studentima Visoke tehničke škole

Svečana dodela diploma

Svečana dodela diploma studentima Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu upriličena je danas, u sklopu proslave 58. godišnjice osnivanja ove visokoobrazovne ustanove, koja je, po rečima direktora dr Milorada Rančića, iškolovala preko devet hiljada inženjera, koji sada rade širom naše zemlje i sveta.

 

– Diplome su dodeljene za 61 studenta osnovnih strukovnih studija, četiri specijalističkih strukovnih studija i četiri diplome za studente koji su završili višu strukovnu školu. Posebno je nagrađeno šestoro studenata sa najvišim prosekom, i to su Stefan Ugarčina, Kristina Mesaroš, Darko Grahovac, Gloria Čikoš, Ivona Japundža i Jelica Gordić – kaže pomoćnik direktora za nastavu u zrenjaninskoj Viskoj tehničkoj školi dr Željko Eremić.

 

Svečana dodela diploma

 

Prilikom uručivanja diploma svršenim studentima obratio se i direktor Rančić.

 

– U proteklim godinama iškolovali smo preko devet hiljada inženjera, mnogi su odavno u penziji, a brojni su oni koji još uvek doprinose razvoju ovog i drugih regiona. Kadrova koji su stasali u ovoj školi ima u mnogim mestima i na važnim pozicijama, često nam se javljaju i poručujem i vama da ostanemo u kontaktu – naglasio je Rančić, podsećajući da je u školi u toku akreditacija master studija i da je raspisan konkurs za specijalističke studije, čime se studentima omogućuje da svoje obrazovanje podignu na još viši stepen.

 

Svečana dodela diploma

 

Sutra se u školi, od 9.45 časova, u sklopu obeležavanja Dana škole održava i već tradicionalni skup „Preduzetništvo, inženjerstvo, menadžment“, na kojem će pored domaćih biti i izlagača iz inostranstva, a biće predstavljeno preko 40 radova.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.