Društvo Foto dana

Svečane liturgije i organizovano paljenje badnjaka na Badnji dan

badnji-dan

Na Badnji dan, u nedelju, 6. januara, biće upriličene svečane liturgije i organizovano paljenje badnjaka u hramovima i na teritorijama mesnih zajednica.

 

Kako je najavljeno, u hramu Uspenja Presvete Bogorodice, u Svetosavskoj ulici, liturgija će biti u 9 časova. Večernje i paljenje badnjaka je u 13 sati. U ponoć će biti održani božićno jutrenje i liturgija, a u ponedeljak, 7. januara, u 9 časova, božićna liturgija.

 

U hramu Vavedenja Presvete Bogorodice, u ulici Cara Dušana, liturgija je u 9 časova, a paljenje badnjaka u 15 sati. U ponoć su božićno jutrenje i liturgija. U ponedeljak, 7. januara, u 9 časova, je božićna liturgija.

 

U hramu Svetog Arhangela Mihaila – Ruskoj crkvi, liturgija je u 9.30 časova, a paljenje badnjaka u 15 časova. U ponoć su božićno jutrenje i liturgija. U ponedeljak, 7. januara, u 9.30 časova, je božićna liturgija.

 

Biće organizovano i paljenje badnjaka, i to po sledećem rasporedu: u 16.30 časova u MZ “Sava Kovačević”, a u 17 časova u MZ “Mužlja” i MZ “Dolja – Crni šor”. U 17.30 paljenje badnjaka će biti u MZ “Dositej Obradović”, a u 18 časova u hramu Vaznesenja Gospodnjeg na Bagljašu.

 

Paljenje badnjaka u hramu Svetog oca Nikolaja, u Baranjskoj ulici, biće upriličeno u 18.30 časova, a u hramu Svetih otaca u Kleku u 19 sati.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Da li je ovo crkvena ili gradjanska republika? Da li je Crkva odvojena od države ili to ne važi za SPC? Zašto vredjate osećanja nas ateista i umanjujete naš patriotizam? SRAM VAS SVE BILO!

sinovoz
FAM