Društvo YSLAJDER

SVE SPREMNO ZA IZGRADNJU LIFTA NA TEHNIČKOM FAKULTETU

ZRENJANIN – Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu uskoro će dobiti lift, kojim će biti omogućeno i kretanje studentima koji su u invalidskim kolicima, najavljeno je danas na skupu na ovom fakultetu.

 

lifta

 

Dobru vest objavio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Zoran Milošević, a potvrdio pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić.

 

– Divnim povodom sam na zrenjaninskom fakultetu, razgovarali smo o rešenju jednog važnog problema. Pokrajinska vlada je u rebalansu budžeta opredelila tri miliona za izgradnju lifta na fakultetu „Mihajlo Pupin“ i time će jedan važan problem biti rešen. Nije u pitanju broj studenata kojima će ovaj lift biti neophodan, već se radi i o činu humanosti. U saradnji sa lokalnom samoupravom siguran sam da ćemo to ostvariti, i na ovom fakultetu i na Fakultetu sporta, koji okuplja sportiste sa invaliditetom – najavio je pokrajinski sekretar Zoran Milošević.

 

On je naglasio da je to jedan od koraka da se što više studenata sa invaliditetom približi visokom obrazovanju.

 

– Oni su i jedan od faktora našeg razvoja, a mi ne smemo biti nepravedni prema njima na bilo koji način – zaključio je Milošević.

 

Pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić ocenio je da je veoma važno da je dogovoren model finansiranja ovog projekta, jer novac nije bio problem.

 

– Grad Zrenjanin ga je obezbedio, ali nije bilo načina da se on u tu namenu utroši. Uskoro će biti rešen problem svih studenata koji su imali problem sa kretanjem na fakultetu – najavio je Radišić.

 

Veliku ulogu u ovoj akciji imala je studentkinja druge godine fakulteta „Mihajlo Pupin“ Milica Knežević, koju činjenica da je vezana za kolica nije sprečila u nastojanju da bude vrhunski student, ali i društveno angažovana i izuzetno uporna u zahtevu da se svim studentima obezbede uslovi za nesmetano studiranje. Od prošle godine na fakultetu je i Dražen Trivunović, student prve godine, koji se, zajedno sa Milicom, nada da će fakultet konačno dobiti lift.

 

– Nadam se da će obećanje biti ispunjeno, ne samo zbog Milice i mene, već svih onih koji bi želeli da studiraju na ovom fakultetu. Lift bi bio pri potez koji bi nam znatno olakšao studije – kaže Trivunović.

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM