Društvo

SUMIRAJU SE REZULTATI PROBNOG TESTA

ZRENJANIN – Mala matura se polako približava, a u zrenjaninskim školama, posle kraćeg raspusta, polako se sumiraju rezultati probnog testa.

škola đaci

– Zadovoljni smo kako su naši osmaci uradili probni test – kaže za portal „Zrenjaninski“ Vesna Mađarov, direktorka Osnovne škole „Đura Jakšić“. – U proseku su osvojili 11 bodova, s tim što je najlošije u proseku urađena matematika. Važno je da nismo imali nijednog učenika koji nije osvojio nijedan bod, a s druge strane imali smo nekoliko vrlo dobrih sa 17 i 18 bodova. Đaci kažu da nije bilo naročito teško, pripreme za malu maturu i dalje traju i nadamo se da će naši učenici i na zvaničnom ispitu postići dobre rezultate, ističe Mađarov.

U školi u Elemiru situacija je slična.

– Najlošije su đaci uradili kombinovani test i tu će nastavnici pojačati rad u narednom periodu – kaže za portal „Zrenjaninski“ Svetlana Subotić, direktorka škole. – Učenici kažu da je najlakši bio test iz srpskog i zato su ga najbolje i uradili. Rezultati su u granicima prošlogodišnjih i nadamo se da će i naši đaci i završni ispit uraditi korektno, veli Subotićeva.

Podeli članak
Tagovi

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz