Društvo YTOP

STUDIRANJE U EVROPSKOJ UNIJI NIJE MIT, ALI EVO ŠTA JESTE

studenti

ZRENJANIN – U velikoj sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin”, u utorak, 17. januara, od 14 časova, organizovan je razgovor sa srednjoškolcima i studentima o novoj publikaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije “Mitovi o Evropskoj uniji”, o dezinformacijama o EU koje vladaju u delu domaće javnosti, kao i o prilikama za studiranje u Evropskoj uniji koje su na raspolaganju našim studentima.

Sa prisutnima će razgovarati Ivana Đurić, iz Sektora za komunikacije Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, kao i Goran Bogunović, iz Fondacije “Tempus”, koja u Srbiji realizuje aktivnosti programa Erazmus +, programa EU koji finansira projekte za saradnju iz obrazovanja i sporta, i one namenjene mladima.

Debata je deo aktivnosti projekta “EUTEKA – EU u vašoj biblioteci”, čiji je cilj da podstakne javne biblioteke u Srbiji da građanima pruže informacije o Evropskoj uniji.

Gradska narodna biblioteka “Žarko Zrenjanin” deo je Euteka bibliotečke mreže i tokom ovog javnog razgovora upravi biblioteke biće uručena Euteka polica, kao deo donacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Podeli članak
sinovoz
FAM