Društvo

Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ obeležava dva jubileja

Studentski dom Mihajlo Predić dr Miša

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, sa saradnicima, posetio je danas Studentski dom „Mihajlo Predić dr Miša“ povodom obeležavanja jubileja. Osoblje i studenti ovog doma, naime, obeležavaju 55 godina od početka rada ove ustanove, i 100 godina od rođenja dr Mihajla Predića, po kojem ona nosi ime.

 

– U veoma lepoj atmosferi obeležavamo jubilej, 55 godina osnivanja Studentskog doma u Zrenjaninu, a to su pristojne srednje godine, kako bi se reklo. Ovo je i dobra prilika da sagledamo šta je sve urađeno i šta bi još trebalo da učinimo da bi položaj studenata bio što bolji. U ovom zdanju boravi 208 mladih ljudi, koji nisu žitelji Zrenjanina, ali mi bismo voleli da oni ovde ostanu. Slušam mnogo priča o tome da mladi odlaze iz Zrenjanina, ali mogu sa sigurnošću reći i da veliki deo onih koji ovde dođu na studije, i ostanu u gradu na Begeju – rekla je upravnica Studentskog doma Tanja Dulović, prilikom prijema delegacije Grada Zrenjanina, u kojoj su pored Santovca, bili pomoćnici gradonačelnika Simo Salapura i Duško Radišić.

 

Ona je podsetila na činjenicu da je tokom 55 godina rada kroz dom prošlo na hiljade mladih ljudi.

 

– Dom je u početku imao 243 stanara, većinom u trokrevetnim sobama, ali je renoviranjem kapacitet smanjen. U poslednjim godinama dom je kompletno renoviran, od temelja do krova, zamenjen je i kompletan nameštaj i mobilijar, a u poslednje dve godine dobili smo najsavremeniju internet opremu, sa besplatnom internet vezom za stanare – ističe Dulović, uz napomenu da je zrenjaninski studentski dom sada u rangu druge kategorije, sa salom za rekreaciju, studentskim klubom, dve čitaonice i košarkaškim terenom pod reflektorima.

 

Saša Santovac

 

Saša Santovac je istakao da je ovakav način obeležavanja jubileja, kroz razgovore sa studentima, veoma primeren i koristan.

 

– Na taj način se upoznajemo sa položejem mladih i možemo da im pomognemo u rešavanju eventualnih problema. I sam poznajem mnogo ljudi koji su bili stanari ovog doma a sada su Zrenjaninci i verujem da će takvih priča još biti – rekao je Santovac.

 

Student prodekan Dragan Lazić, koji je već pet godina stanar doma, pohvalio je uslove koje studenti u Zrenjaninu imaju.

 

– Stanari ovog doma raznih su struka, mnogi rade na tome da ostanu u Zrenjaninu a zahvaljujući dolasku investitora to daje dobre šanse da nam se želje ostvare. I sam sam zavoleo ovaj grad i voleo bih da ostanem u njemu – istakao je Lazić, pohvaljujući angažovanje predstavnika lokalne samouprave Sime Salapure i Duška Radišića, koji su kontinuirano uključeni u rad i aktivnosti studenata.

 

Lazić je izrazio čekivanje i da će se Studentski kup, početkom iduće godine, održati u Zrenjaninu i da će gradska samouprava podržati želju zrenjaninskih studenata.

 

Studentski dom Mihajlo Predić dr Miša

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz