Društvo YTOP

STUDENTIMA URUČENI UGOVORI O STIPENDIRANJU

Dobrotvor Đura Mijatov sa ovogodišnjim stipendistima
Dobrotvor Đura Mijatov sa ovogodišnjim stipendistima

ZRENJANIN – Humanitarni fond „Ljilja i Milka Mijatov“, koji je pre deset godina osnovao zrenjaninski dobrotvor Đura Mijatov, dodelio je šest studentskih stipendija ovog fonda za školsku 2016/2017. godinu. Studenti kojima su dodeljene stipendije dobijaće po 5.000 dinara mesečno, za devet meseci tekuće školske godine.

Dobrotvor Đura Mijatov sa ovogodišnjim stipendistima
Dobrotvor Đura Mijatov sa ovogodišnjim stipendistima

Ovogodišnji stipendisti su Viktorija Ekreš, student Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ iz Zrenjanina, sa prosečnom ocenom tokom studija 10, kao i Stefan Ugarčina, sa Visoke tehničke škole strukovnih studija, takođe sa prosečnom ocenom 10. Isti prosek imaju i stipendisti Mario Balo (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu) i Nataša Dukuljev (Medicinski fakultet, Univerzitet u Beogradu). Desetka je prosek i zrenjaninskih studenata u Novom Sadu, Nemanje Kajteza, sa Fakulteta tehničkih nauka, kao i Sonje Gombar, studenta Prirodno – matematičkog fakulteta.

Svečanom proglašenju novih stipendista Fonda, osim dobitnika stipendija, prisustvovao je i dobrotvor Đura Mijatov i članovi Upravnog odbora. Na skromnoj svečanosti održanoj u prostorijama Narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, pod čijim okriljem Fond deluje, prigodno je obeležena i desetogodišnjica rada ove humanitarne organizacije.

– Ovo je izuzetan Fond koji stipendira samo najbolje studente i gde su jedini kriterijum ocene na fakultetu. Fond je prepoznat i po tome što nema nikakvih protekcija i urgencija. Uz to, isplata je u dan tačna i za ovih deset godina nikada nije bilo kašnjenja niti zastoja – naglasila je Jelena Đorđević, članica Nadzornog odbora Fonda, koja je istakla da Đura Mijatov svojim dobrotvorstvom dostojno reprezentuje grad Zrenjanin, dok je članica Upravnog odbora Fonda Nadica Jakovljev podsetila da je do sada stipendiran 51 student, a da je isplaćena suma od 1,93 miliona dinara.

Dodeljujući prigodne poklone stipendistima, direktor GNB „Žarko Zrenjanin“ Milan Bjelogrlić je naglasio da je impresioniran činjenicom da svi ovogodišnji stipendisti imaju prosek 10, a da su neki sa tim prosekom ostali ispod „crte“.

– Ova stipendija mnogo znači, osim materijalnog, i sa moralnog aspekta, i kao veliki podstrek. Humani gest našeg sugrađanina inspiriše me da i sama, ako jednom budem u situaciji da nekom pomognem, to učinim sa velikim zadovoljstvom – kaže Nataša Dukuljev, jedna od dobitnica.

Podeli članak
sinovoz
FAM