Društvo YSLAJDER

STUDENTI STIČU ZNANJA KOD POSLODAVACA I PREDUZETNIKA

Goran Nešić, Milorad Rančić i Dragoljub Bjeloglav

ZRENJANIN – U prostorijama Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu juče je potpisan ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji između ove obrazovne ustanove, udruženja „Zrenjaninski poslovni krug“ i Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina.

 

Goran Nešić, Milorad Rančić i Dragoljub Bjeloglav
Goran Nešić, Milorad Rančić i Dragoljub Bjeloglav

 

Zahvaljujući ovoj saradnji, studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija obavljaće stručnu praksu u firmama, članicama ZREPOK-a i Unije poslodavaca.

 

– Naša škola decenijama školuje stručnjake raznih profila za privredu Zrenjanina, ali i Vojvodine i Srbije. Zahvaljujući ovoj saradnji, naši studenti će moći svoja stečena teorijska znanja i veštine da primene u praksi – naglasio je direktor Visoke tehničke škole Milorad Rančić.

 

Da je povezivanje sa visokoškolskim institucijama odlično i za privredu i za te ustanove, potvrđuje i višegodišnja saradnja između ZREPOK-a i Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”.

 

– Saradnju sa fakultetom imamo godinama i ona daje odlične rezultate. Sada će i studenti Visoke tehničke škole videti kako izgleda realan biznis, a verujem da će neki od njih svoju budućnost pronaći u nekom od preduzeća članica “Zrenjaninskog poslovnog kruga” – izjavio je predsednik ZREPOK-a Dragoljub Bjeloglav.

 

Unija poslodavaca se rado uključila u ovakvu vrstu saradnje.

 

– Ovo je idealna prilika i za naše članice, koje su uglavnom mala i srednja preduzeća i preduzetnici, da studenti kod njih obavljaju stručnu praksu. Unija poslodavaca u Zrenjaninu iz dana u dan ima sve više članica i to će biti prilika i mladim ljudima da se na delu uvere kako izgleda preduzetništvo danas – istakao je predsednik Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina Goran Nešić.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz