Društvo YSLAJDER

STRUČNA TRIBINA SPAJA STUDENTE TEHNIČKOG FAKULTETA SA PRIVREDOM

Foto: Dušan Bartolović

ZRENJANIN – Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, u utorak, 28. marta, sa početkom u 18 časova, biće organizovana stručna tribina na temu „Mašinsko inženjerstvo i inženjerstvo nafte i gasa u praksi“.

Foto: Dušan Bartolović

Cilj tribine je da diplomirani studenti, koji su zaposleni u raznim preduzećima, predstave svoja iskustva, kroz prikaz rešenja i tehnologija koje koriste. Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ ovako obezbeđuje jedan od načina kontinualnog unapređenja kvaliteta nastave, kroz stalnu vezu sa privredom i njenim potrebama.

„Stalnim kontaktom sa privredom učinićemo da naši studenti budu prepoznatljivi u proizvodnim preduzećima u regionu i šire. Cilj stručne tribine je i promocija studijskih programa za upis u školsku 2017/18. godinu. Pred stručne kadrove postavlja se čitav niz zahteva u cilju njihovog permanentnog inoviranja znanja i veština, ali i intenzivne primene savremenih CA tehnologija“, ističu na Tehničkom fakultetu.

Za razvoj industrijskog sektora potrebno je kvalitetno obrazovanje kadrova sa odgovarajućim kompetencijama, odnosno upotrebljivim znanjem koje će im omogućiti donošenje adekvatnih odluka u praksi.

I ubuduće se planiraju stručne posete studenata i nastavnika proizvodnim preduzećima – fabrikama i upoznavanje sa tehnološkim procesima, mašinama i mernom opremom, pregledom tehničke dokumentacije i uvidom u stanje u fabrici.

„Na taj način stvaramo bolje potencijalne mogućnosti zaposlenja diplomiranih inženjera u privredi“, kažu na Tehničkom fakultetu.

Rukovodilac organizacije je prof. dr Dragiša Tolmač. Organizatori ove tribine su Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Katedra za mašinsko inženjerstvo i Katedra za industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

Na tribini će učestvovati stručnjaci iz više preduzeća – NIS-a, Petkus Balkan, Panonske Termoelektrane – Toplane i drugih.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz