Društvo

„Stop splavovima“ poziva građane

ZRENAJNIN – Građanska inicijativa „Stop splavovima“ i udruženje građana „Most na suvom“ pozvali su Zrenjanince da u što većem broju postavljaju pitanja ili predlože rešenja za regulacione planove gradskih područja.

Most na suvom
Most na suvom

Aktivisti ovih udruženja u saopštenju za javnost navode da će se na bazi aktuelnog Generalnog urbanističkog plana izraditi predlozi regulacionih planova gradskih područja. Njihovo pitanje je – Da li će ti planovi odražavati stvarne potrebe građana i mogućnosti lokalne uprave, ili se ponovo sprema prevara za građane?-

U saopštenju se dodaje da javnim sastancima komisija o regulacionim planovima mogu da prisustvuju samo oni koji su lično podneli pismene primedbe do utvrđenog termina.
„Za regulaciju „Dolje“ prigovori se šalju do 18. maja, a javna sednica komisije zakazana je za 22. maj u kancelariji 101 u Gradskoj kući. Za regulaciju naselja „Mala Amerika“ javna prezentacija je predviđena za 20. maj, takođe u istoj kancelariji, a mogu da joj prisustvuju svi zainteresovani, dok, javnoj sednici Komisije 8. juna mogu da prisustvuju samo podnosioci primedbi“, napominje se u saopštenju, uz poruku – „Zato, papir ili tastature u ruke i što više nas da nešto priupita ili predloži bolje rešenje od onog koje je vešto skriveno na gradskom portalu, pod oznakom „e-uprava“, a u padajućem meniju „Javni oglasi i pozivi“, kao četvrti ili peti poziv u nizu. Da se ne desi da se iznenađujemo“.

Iz ovih udruženja ocenjuju da je u Zrenjaninu ustaljena praksa odbijanja predloga koji ne potiču iz redova aktuelne vlasti, te da je to postupanje koje se može promeniti upornim zalaganjem građana.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz